Nu afviser fire ud af ti at købe et rygerhjem

Andelen af boliginteresserede, der vender tommelfingeren nedad til rygerboliger, er steget og udgør nu den største gruppe, viser en undersøgelse fra boligportalen Boligsiden.

Foto: Boligsiden

Flere og flere danskere reagerer tilsyneladende ved at vende om på hælene og se sig om efter noget andet hvis de kommer til fremvisning på en bolig, hvor lugten af tobaksrøg er det første de møder i entréen.

I hvert fald svarer 39 procent af brugerne i en undersøgelse fra Boligsiden, at de ”ikke er interesseret”, hvis der har været røget i den bolig, de kigger på.

Det er en stigning på knap seks procentpoint i forhold til en tilsvarende rundspørge, der blev gennemført i januar 2017.

”Der har været stort fokus på rygning i mange år, og de seneste år har vi set, at det er blevet forbudt på mange offentlige steder. Det betyder, at danskerne har vænnet sig til røgfrie miljøer, og det smitter i stigende grad af på vores vaner i hjemmet,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør ved Boligsiden i en pressemeddelelse.

Rygning er afgørende for otte ud af ti

For langt de fleste af respondenterne i Boligsidens undersøgelse er det en afgørende faktor, om der har været røget i den bolig, de er interesseret i.

Knap otte ud af 10 svarer, at de enten vil have et nedslag i prisen, eller at de slet ikke er interesseret i at købe en rygerbolig. Tidligere udgjorde skaren af danskere, der krævede nedslag i prisen den største andel i rundspørgen.

Det har imidlertid ændret sig i den seneste undersøgelse, hvor de fleste nu helt afviser et køb.

”Det kan være svært at fjerne lugten af og røg i et hjem, og det er de fleste boligkøbere godt klar over. Derfor er det også naturligt, at det har indflydelse på potentielle køberes interesse for boligen,” siger Birgit Daetz.

Salgsopstillinger med rygermærke?

19 procent af respondenterne i Boligsidens undersøgelse svarer, at det ikke har nogen betydning, om der har været røget i boligen, de er interesseret i. Det er et fald på mere end fire procentpoint i forhold til undersøgelsen i 2017, hvilket vidner om, at rygning er blevet et endnu vigtigere parameter for potentielle købere.

Mange boliginteresserede mener tilmed, at salgsopstillinger bør indeholde oplysninger om tidligere ejeres rygevaner – på lige fod med eksempelvis energimærket.

I en undersøgelse på Boligsiden fra 2017 svarede 60 procent af respondenterne, at de ønsker et rygermærke, der indikerer, at der har været røget i den pågældende bolig.

Sådan gjorde vi

I perioden fra den 4. april til den 10. april spurgte vi Boligsidens brugere: ”Betyder det noget, om der har været røget i den bolig, du kigger efter? I alt 1.100 har svaret. Svarene fordelte sig sådan her:

  • Nej, det har ingen betydning: 18,7 % (206)
  • Ja, så vil jeg have et afslag i prisen: 38,7 % (426)
  • Ja, så er jeg ikke interesseret i boligen: 39,0 % (429)
  • Andet 3,5 % (39)

Kilde: Boligsiden

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?