Sommeren ser ud til at komme solrigt og tørt fra start

Kan man lide sol og dansk sommer-varme, så er der god læsning i prognosen fra langtidsmeteorologerne. Ifølge DMI så har vi udsigt til en tør og solrig start på sommeren i Danmark.

Den 22. april 2018 var også en fantastisk flot forårsdag som ligner vejret vi har nu. Langtidsprognosen ser lovende ud skriver DMI i en langtidsprognose. Foto: DragørNyheder.dk

Sæsonprognosen er netop udkommet og dækker vejrtendensen for maj, juni og juli. Meget tyder på, at vejret, i gennemsnit, bliver til den tørre, pæne og solrige side for alle tre måneder, skriver DMI i en ny langtidsprognose;

Ifølge langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang er der ikke nødvendigvis udsigt til en gentagelse af 2018’s vedvarende tørke og uendelig mange sommerdage, men meget tyder på, at sommeren kommer solrigt og relativt tørt fra start.

Dykker vi lidt mere ned i de enkelte måneder, så starter maj noget ustadigt og køligt. Men vi skal ikke ret langt ind i maj, før et højtryk dukker op i vores nærhed. Højtryk skærmer af for lavtryk og fronter med skyer og regn, og giver dermed plads til pænt og solrigt vejr over Danmark.

I de første to sommermåneder, juni og juli, er det også Mette Tilgaard Zhang’s vurdering, at der bliver god plads til solen, og der bliver gode muligheder for sommerdage, hvor temperaturen overstiger 25° C.

Der vil selvfølgelig også være dage med flere skyer, regn og byger, og ind imellem kan bygerne sagtens være kraftige. Det er ren klimatologi for dansk sommervejr.

Prognoserne er altid forbundet med en vis usikkerhed, når vi kigger så langt frem i tid. På nuværende tidspunkt tyder alt dog på at sommeren bliver mere solrig, lidt tørrere og varmere end normalt. Selv om sommeren ser tørrere ud end normalt, kan byger dog give store regionale forskelle i mængden af nedbør, og derfor kan hverken tørke eller skybrud udelukkes.

Kilde:DMI

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?