Vi har modtaget:

Mindeord om Dirch Jansen

Vi har modtaget: 
Dragørs flittige og navnkundige lokalhistoriske fotograf Dirch Jansen er ikke mere.

Dirch Jansens hjem, gården Aldershvile torsdag 2. maj 2019. Foto: Claus Ehlers

Som formand for Amagermuseet gennem en menneskealder og med rødder tilbage til den hollandske indvandring havde han en dybtgående viden om lokalsamfundet på det sydlige Amager.

Et af hans mange interesseområder var øen Saltholm, dens historie og dens mennesker.

Dejlige og interessante film om livet på Saltholm er det blevet til i tidens løb, og hans evne til via samtaler at få åbnet op for interessante historier fra øens beboere var enestående.

Da Saltholmsejerlauget for nogle år siden åbnede en velkomstpavillon på det yderste af Barakkebroen, var det Dirch Jansens historiske fotos og hustruen Inger Kjær Jansens viden om Saltholms historie, der var det bærende element. Den lange udstillingsfrise i pavillonen er stadig intakt, og giver besøgende på øen en berigende og grundig orientering.

Dirch Jansens kærlighed til Saltholm viste sig ikke mindst ved, at han og Inger havde det lille røde sommerhus ved Kalkgraven i en årrække. Her kunne Dirch Jansen følge naturens gang på øen og fastholde de enestående naturoplevelser ved tålmodigt arbejde med sit kamera.

Vi er alle Dirch Jansen dybt taknemmelig for hans utrættelige indsats for at kunne fastholde Saltholms særegne natur og livet på øen for eftertiden.

På vegne af Saltholmsejerlauget

Claus Ehlers

 

Seneste artikler

Vejarbejde genoptages

Efter en længere pause fortsætter arbejdet med udvidelsen af til- og frakørselsramperne til motorvejen ved Tårnby Torv

 

Fik du læst?

En af de elektronisk poster afprøves. Foto: TorbenStender.

AMOK i den gamle by

En mindre skare på 17 sjæle havde fundet vej til borgerforeningens hus for at høre om AMOK (Amager Orienteringsklub) samt om orienteringsløbet, Sjællandsmesterskabet i sprint i Dragør Gamle By og Havn søndag den 5. maj.

Læs mere »