”De vrede fugle” fra Dragør erobrer Mallorca…næsten…

Det var med forventning om en pokal i Champions League-størrelse og en ticker tape-parade ned ad Kirkevej, at ni glade fodbold-”drenge” i 40-årsalderen i denne uge drog til ferieøen Mallorca for at deltage i fodboldturneringen Mallorca Tournament.

Øverst f.v. Bryan Göddert, Glenn Dahlstrøm, Troels Friis Marcher, Jesper Duus og Henrik Hvillum. Forrest fra venstre: Jakob Benth-Hansen, Thomas Hansen, Nikolaj Karlsson og Björn Göddert. Privatfoto

Af Henrik Hvillum

Næsten 250 hold og 2500 spillere mødes for at bruge et par feriedage på at kæmpe om trofæer, håneret og succesoplevelser. Her er dog ingen talentspejdere, repræsentanter for hverken Barcelona eller Real Madrid, endsige stort opsatte tv-produktioner med en flåde af opsatte OB-vogne udenfor arenaen.

For deltagerne er primært mænd i alderen 30-50 år, foruden en række kvindehold, som alle har slået sig ned i den lille turistby Santa Ponsa, som ligger lidt sydvest for Palma.

De ni deltagende Dragør-spillere havde for en stund skiftet den gule DB-trøje ud med rødt/hvidt dress og et sponsornavn, som den yngre generation nok bedst kender som spillet ”Angry Birds”.

Walisere mærkede fuglenes vrede

Det var dog mere forventningens glæde end fuglevrede, der løb igennem kroppen på spillerne inden den første af hele syv kampe i fodbold-varianten futsal, som er turneringens format. Her spilles der med blot fem spillere på banen, og bolden er både mindre og tungere end en almindelig fodbold. Til gengæld må man skifte ud så ofte man ønsker, når blot det sker imens bolden er ude af spil.

Angry Birds fra Dragør i aktion. Privatfoto

At de Dragør ‘ske fugle kunne vise vrede, fik den første modstander fra Wales dog at mærke. Mange af de deltagende hold er enten politifolk eller brandmænd, og Gwent Police bragte sig foran i den første kamp.

Kampene er kun 11 minutter lange, så der er ikke lang tid til at indhente et ”baglæns”-mål, men to hurtige scoringer af Thomas Hansen og Björn Göddert, gav Team Angry Birds den perfekte start på turneringen.

Det skulle dog vise sig at være det sportslige højdepunkt på turen, for efterhånden som dagens kampe skred frem, måtte den ene skadede krykhusar efter den anden give fortabt og flyve hjem til dueslaget.

Truppen endte med at blive decimeret fra ni til seks kampdygtige spillere. Modstanden viste sig også at blive skrappere undervejs, og endelig kan det heller ikke udelukkes, at farten og udholdenheden hos de tilbageværende Angry Birds heller ikke var, som den har været…

Russisk fodboldlektion

Faktisk lykkedes det ikke de efterhånden vingeskudte fugle at score flere mål i de resterende fem kampe. Møderne med ”Volos Police”, ”Firemen Pescara”, ”Fire Czech Repulic” og ”ANAF Vaslui” blev tabt knebent, mens ”Ogneboretz St.Petersborg” lavede regulær hønsekødssuppe af Dragør-holdet, som slap billigt med at tabe med 0-6.

Privatfoto

Trods fodboldlektionen af et hold bestående af 10-12 kloner af Ivan Drago fra Rambo-filmene, kunne oplevelsen dog ikke tage pippet fra spillerne.

”Vi gør altid vores bedste under kampene, men vi ved jo også godt, at vores styrke ikke er hurtighed på de første meter. Nu har vi prøvet formatet med futsal, og vi ved, hvad der venter os, hvis vi som planlagt vender tilbage til næste år”, siger den spillende holdleder Bryan Göddert.

”Vi ville selvfølgelig gerne have vundet nogle flere kampe og scoret nogle flere mål, men det vigtigste for os er stadig samværet, det sociale sammenhold og muligheden for at komme lidt væk fra hverdagens trummerum og de familiære forpligtelser. Nu skal vi bare hygge os, have en øl eller to og så ellers nyde resten af turen”, fortsætter Bryan Göddert.

Der bliver god tid til at få en lille en til ”næbbet”, for Dragør-drengene tager først turen i fugleflugtslinje hjem til Amagers sydspids på mandag.

Mon Angry Birds overlever 3 halvleg på Mallorca…? Privatfoto
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?