”Mandfolkepræstation” sender Dragør Boldklub på oprykningskurs

På 12 gode minutter i første halvleg lykkedes det Dragør Boldklub (DB) at holde trit med både dagens modstander, Jægersborg, og de øvrige oprykningsaspiranter i KBU’s Serie 1, pulje 2. Hele 4-0 blev det i den behagelige maj-sol på Holger Danske Arena.

Jægersborg-målmanden fik en travl dag på kontoret. Foto: DragørNyheder.dk

Af Henrik Hvillum

Træner Henrik Gundersen formåede dermed at tilføre sine spillere ny selvtillid efter 0-3 nederlaget til topholdet FC Udfordringen i sidste uge.

– “Vi var for løse i vores udfordringer og på andenboldene i sidste uge, og det fik vi ændret på og talt om til træningen i ugens løb. I dag ville vi gerne spille bredt og dybt. Derudover ville vi gerne have indlæg, fordi vores angribere er gode i feltet”, sagde han til Dragørnyheder.dk efter kampen.

Foto: DragørNyheder.dk

Det første mål faldt efter 25 minutters spil, da Kristoffer Enoch åbnede målscoringen, netop efter en scoring fra en position inde i straffesparksfeltet. Samme Enoch, i daglig tale blot ”K”, øgede til 2-0 ti minutter senere, og da Frederik Glendorf ganske kort tid efter gjorde det til 3-0, var gæsterne fra Jægersborg reelt nedkæmpede.

“K” (tv) og Glendorf kvitterede hver med to kasser i dagens kamp mod Jægersborg. Foto: DragørNyheder.dk

Kristoffer Enoch tillod sig at brænde et straffespark, korrekt dømt for hånd på bolden, i første halvlegs tillægstid, men efter pausen fortsatte DB med at kontrollere kampen, og efter 52 minutters spil kunne Frederik Glendorf med sit andet mål gøre det til 4-0.

Foto: DragørNyheder.dk

Både offensiven og defensiven fungerede optimalt

Resten af kampen var ren transporttid, og selv om Lukas Søgaard burde have scoret på en mis-timet afslutning lige foran mål, var der aldrig tale om, at udeholdet ville blive lukket ind i kampen.

Foto: DragørNyheder.dk

Det var derfor også en yderst tilfreds træner Henrik Gundersen, som ikke kun glædede sig over sejren og de tre point, men lige så meget over, at det ikke lykkedes Jægersborg at score.

-”Det hele kulminerer med, at vi har en meget stærk defensiv, samtidig med, at vi viste stor effektivitet i dag. Vi fik vist, at vi har nogle af de bedste offensive spillere i Serie 1. Det var en mandfolkepræstation!”, analyserede han efterfølgende.

Foto: DragørNyheder.dk

Eneste malurt i DB-bægeret var, at midtbanemotoren Jonathan Bligaard måtte udgå med en ankelskade allerede efter et kvarters spil.  I hans sted spillede U19-spilleren Oliver Hansen dog en glimrende kamp.

Næste opgave er en svær udekamp mod Sundby BK søndag d.19/5 kl.13.30. Med dagens sejr rykker DB op på en foreløbig femteplads. Der resterer seks kampe i indeværende sæson, og man er nu kun fire point fra den tredjeplads, som kan give oprykning til københavnsserien.

Seneste artikler

 

Fik du læst?