Topfodbold i Dragør: A27 har fået DBU-licens

Talent-overbygningen A27, samarbejdet for fodboldtalenter på det sydlige Amager, har fået DBU’s officielle anerkendelse som et af de 40 bedste talentudviklingsmiljøer i landet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra de tre samarbejdsklubber Dragør Boldklub, AB Tårnby og Kastrup Boldklub.

Foto: A27 PR

Af Henrik Hvillum

DBU offentliggjorde i sidste uge de 40 klubber over hele landet, som har fået licens i det nye licenssystem for ungdomsudvikling. Og A27-samarbejdet på Amager har fået én stjerne i det nye system, hvor man kan få op til fem stjerner. Der er dog ingen klubber, som har fået mere end 4½ stjerne, hvilket kun FC København og FC Nordsjælland kan præstere.

Alle 40 klubber, der har opfyldt kravene til at få licens, har fået en score og er rangeret i forhold til hinanden. A27 ligger her nummer 37 og er den eneste ”klub” på Amager med licens. Licensen kommer efter en lang proces, hvor man har indsendt en stor mængde dokumentation for struktur og talentudvikling, og blandt andet været gennem et fem-timers auditørbesøg fra DBU.

Licensen betyder, at A27 er sikre på at få placeret sine hold fra årgang U13 og opefter i de bedste rækker øst for Storebælt, hvilket glæder sportslig ansvarlig Michael Haase.

– Vi er rigtig stolte af, at DBU anerkender det store arbejde, som vi med A27 har gjort for talentudviklingen på det sydlige Amager. Vi har rykket os meget, siden vi begyndte som et træningssamarbejde en enkelt gang om ugen mellem Dragør, AB Tårnby og Kastrup for to et halvt år siden. Det er vigtigt, at vores ungdomshold nu er sikret plads i eliterækkerne, og målet er, at vi skal bygge endnu mere på de kommende år, siger han.

De nye licenser gælder i første omgang kun ét år. Derefter evaluerer DBU klubberne igen.

To hold spiller med i toppen

Den gode nyhed om licensen er prikken over i’et oven på en god start på forårssæsonen, hvor de tre A27-turneringshold i eliterækkerne alle har klaret sig fint. U17-holdet topper Øst 2-rækken med 16 point for de første seks kampe, hvilket er yderst imponerende i betragtning af, at der næsten kun er førsteårs U17-spillere med på A27-holdet. U15-holdet i Øst 1-rækken har også fået en fornuftig start og ligger på en sjetteplads med ni point for seks kampe.

A27 drengene Kevin Western t.v. og Sejad Ismaili. Foto: A27 

U14-holdet i Øst 1-rækken har ligeledes fået en flot start og ligger nummer to i rækken med 15 point for de første seks kampe. Samtidig er to af drengene blevet udtaget til DBU’s næste træningssamling for de største U14-talenter i Københavnsområdet. Det er angriberen Kevin Westen, oprindeligt fra Kastrup Boldklub, og den centrale midtbanespiller Sejad Ismaili, der har fået sin fodboldopdragelse i Dragør.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?