Filmoptagelse i Dragør: Sjernespækket storfilm om 2. verdenskrig

Mandag og tirsdag i denne uge er dele af Dragør omdannet til kulisse for ‘De forbandede år’ som er en ny stjernespækket dansk storfilm om 2. verdenskrig. I de sene aften og nattetimer mandag kunne man på tætteste hold opleve optagelserne på den gamle havn i Dragør.

Dragør havn forvandlet til en “svensk havn” under 2. verdenskrig. Foto: DragørNyheder.dk

De første optagelser blev mandag “skudt” bag Dragør Fort og senere på aftenen og natten dramatiske scener i den gamle havn hvor en mand bliver skudt. Beboere i den gamle by var på forhånd blevet advaret om aftenens “skudepisode”. En fantastisk kulisse til et drama om 2. verdenskrig.

Foto: DragørNyheder.dk

Filmen handler om Karl, en succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik, der indgår en alliance med den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig. Hans familie reagerer vidt forskelligt på samarbejdet med nazisterne, og mens hustruen Eva er modstander, splittes deres fem børn pga. det svære dilemma.

Optagelse bag Dragør Fort. Foto: DragørNyheder.dk

I hovedrollerne ses blandt andre Jesper Christensen, Bodil Jørgensen, Gustav Dyekjær Giese, Mads Reuther og Sara Viktoria Bjerregaard Christensen. Derudover kan man også opleve skuespillere som Cyron Melville, Birthe Neumann, Mikael Birkkjær, Jesper Lohmann, Paul Hüttel og Pernille Højmark.

Fra venstre ses skuespillerne Sylvester Byder, Lue Dittmann Støvelbæk, Mads Reuther, Jesper Christensen, Bodil Jørgensen, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen og Gustav Dyekjær Giese. Foto: Christian Geisnæs PR

Filmen instrueres af ingen ringere end den garvede, tredobbelte Robert-vinder Anders Refn. Projektet har været undervejs i over 20 år og nævnes som instruktørens mest ambitiøse værk til dato. Refn har researchet og skrevet på manuskriptet gennem 20 år.

En ældre svensk motorbåd som er hjemhørende i Dragør medvirker i filmen “De forbandede år”. Foto: DragørNyheder.dk

Lad os håbe at Dragør Bio viser filmen den 25. december hvor publikummer med spænding kan holde øje med kulisserne fra Dragør og ellers blot nyde en god dansk stjernespækket film 1. juledag.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?