Dragør: “Stop Forskellen”

Dragør er en del af samarbejdet “Stop Forskellen”, hvor vi arbejder sammen med 31 andre kommuner i hovedstadsområdet i samarbejdet “Stop Forskelsbehandlingen Nu”. Samarbejdet er etableret for at arbejde for et mere balanceret system for landsudligning i Danmark.

Penge flyttes fra øst til vest

Folketinget har igennem de sidste mange år flyttet flere og flere penge fra hovedstadsområdet til resten af landet. Beløbet er fordoblet siden 2007 og er i 2019 oppe på 14 milliarder kroner.

I den forbindelse udtaler borgmester Eik Dahl Bidstrup: ”Det, synes vi kommuner i samarbejdet, er for meget. Og vi ønsker derfor, at udligningen til resten af landet sænkes.”

Årligt 12.000 kr. pr. Dragør-borger

I 2018 betalte Dragør Kommune cirka 172 millioner kroner til den landsdækkende udligningsordning, hvilket udgjorde 15 % af kommunens samlede udgifter. Det samme forventes at gøre sig gældende i år.

Det svarer til, at hver borger i Dragør Kommune betaler cirka 12.000 kroner om året til andre dele af landet.

”Det er for meget og er en urimelig forskelsbehandling af Dragør, og det samme gælder de øvrige kommuner, som vi samarbejder med i Stop Forskellen, vurderer Eik Dahl Bidstrup.

Læs mere

Læs om samarbejdet på hjemmesiden www.stopforskelsbehandlingen.nu(åbner i et nyt vindue) og den udfordring med landsudligningen, som kommunerne i hovedstadsområdet ønsker at få gjort noget ved; at hovedstadsområdet sender 14 milliarder kroner til resten af landet.

Med Stop forskelsbehandlingen.nu ønsker kommunerne og Region Hovedstaden at sænke udligningen til resten af landet, så en families økonomi ikke afhænger af, hvor i landet de vælger at bo.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?