Boligpriserne i Dragør balancerer nu på samme niveau som før krisen

Det går godt på boligmarkedet. Priserne stiger, der bliver solgt mange boliger, og køberne har mange boliger at vælge imellem. Men prisudviklingen på huse har været meget forskellig fra kommune til kommune siden de toppede før finanskrisen. I 22 kommuner er priserne i dag højere, end de var før finanskrisen. Det viser nye tal fra boligportalen Boligsiden.dk.

Sponsoreret link: Klik på billedet for at se boligannoncen for denne ejendom som udbydes af Home Tårnby/Dragør

I Dragør er det kun sølle 73 kroner der skiller niveauet før krisen til idag. Højeste kvm pris i perioden 2005-2011 var i Dragør på 29.851 kroner og de nyeste tal for april 2019 viser en gennemsnitspris på 29.778 kroner pr. kvm.

I Tårnby Kommune har priserne allerede overhalet niveauet før krisen og gennemsnitsprisen ligger nu med de nye april tal på 28.866 kroner pr. kvm. hvilket er 2.518 kroner pr. kvm. mere end før krisen.

Priserne før krisen toppede overvejende i årerne 2006 og 2007 viser opgørelsen fra Boligsiden.dk.

Modsat er huspriserne i 71 af landets kommuner endnu ikke nået niveauet fra før de sløje tider i slutningen af 00’erne og starten af 10’erne.

”Vi har talt om et boligmarked i massiv vækst siden 2015, hvor vi fik den meget lave rente. Alligevel har vi de fleste steder ikke nået de højder, som vi nåede før finanskrisen. Det viser, hvor afgrundsdyb den var. Finanskrisen har ikke blot påvirket det årti, vi snart afslutter. Den kommer også til at få betydning i næste årti. Finanskrisen har forandret boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.

Mens det er en række sjællandske yderkommuner, der er længst fra at nå niveauet fra før finanskrisen, er det overvejende kommuner i og omkring København og de andre store byer, der er blandt de kommuner, hvor priserne nu er højere end før finanskrisen, oplyser Boligsiden.dk

I tabellen nedenfor kan du se et udsnit af de seneste tal fra Boligsiden.dk:

Kilde: Boligsiden.dk

Sponsoreret link: Klik på billedet for at se boligannoncen for denne ejendom som udbydes af Home Tårnby/Dragør
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »