Vi har modtaget:

Dragør Menighedsbørnehave er klar til fremtiden

Den har ligget der siden 1949. Ja, det er faktisk 70 år siden, at den blev grundlagt. Nu kan den ligge der lige så mange år ud i fremtiden – mindst. Vi er glade for at kunne fortælle, at Dragør Menighedsbørnehave har fået den endelige godkendelse til at blive en privat institution på kommunalbestyrelsens møde torsdag den 23. maj 2019.

Privatfoto

Indlæg modtaget på vegne af institutionsbestyrelsen i Dragør Menighedsbørnehave

Vi mener, at Dragør Menighedsbørnehave byder på noget helt enestående – trygge rammer i en lille børnehave, lokalt liv midt i byen og plads til leg og udvikling for den enkelte som del af et fællesskab. Den mulighed skal byens børn og familier også have frem over.

At blive en privat institution var egentlig ikke den store drøm. Vi ville gerne have fortsat i kommunalt regi, men lokalpolitikerne har opsagt driftsoverenskomsten, og for os i institutionsbestyrelsen – og for ledelse, personale, forældre og gode lokale kræfter – var det simpelthen ikke en mulighed bare at lukke og slukke for årtiers lokalt børneliv i Dragør.

Formelt bliver Dragør Menighedsbørnehave en privat selvejende institution per 1. august 2019. Det har krævet et stort arbejde, og der er blevet knoklet med paragraffer og budgetter. Som selvejende privatinstitution skal børnehaven ikke give overskud til nogle ejere – hver en krone går til børnehaven selv – og vi ser frem til at drive børnehaven videre i samme ånd som i dag.

Den lukningstruede Menighedsbørnehave på Kirkevej 172 har fået nyt liv som privat selvejende institution pr. 1. august 2019.

Vi er umådeligt taknemmelige for al den opbakning og sympati, som vi har mødt. Særlig tak til Caroline og Frank fra Eventyrhuset for al hjælpsomhed. Til forvaltningen, som har været super imødekommende. Tak til Menighedssamfundet for deres vilje til at børnehaven kan blive i deres hus på Kirkevej og engagement i arbejdet for at fremtidens børnehave. Tak til de lokalpolitikere, som er kommet med opmuntring, tak til forældre og skønne mennesker i Dragør, som har været nysgerrige og tilbudt hjælp med stort og småt.

Og sidst men ikke mindst TUSIND tak til vores fantastiske personale. Selv da de fik deres opsigelse fra kommunen mødte de alle som én ufortrødent på arbejde med ro og nærvær til vores små poder.

Vi inviterer til åbningsreception fredag d. 23. august om eftermiddagen – der vil komme mere info, når detaljerne er på plads. Men sæt et kryds i kalenderen allerede nu, alle er velkomne.

På vegne af institutionsbestyrelsen i Dragør Menighedsbørnehave, Jens Bach Pedersen, Linda Bülow, Casper Schrøder, Nina Lentz og Ida Lissau Jacobsen

Læs også: Kirkevej 172: Et hus der er i fokus i øjeblikket

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?