Hjemmeplejen – hvad er vigtigt?

“Hvad er vigtigt for dig?” Sådan lyder spørgsmålet, når Hjemmeplejens medarbejdere torsdag den 6. juni 2019 kommer på besøg hos de Dragør-borgere, der er tilknyttet den kommunale hjemmepleje.

Hjemmeplejen på besøg hos ældre borger

Målet er at skabe nye indsigter hos medarbejderne og ad den vej skabe større tilfredshed blandt brugerne af Hjemmeplejens ydelser – altså borgerne.

Ny indsigt skal give større tilfredshed

Helt konkret får alle medarbejdere, der er på arbejde på torsdag, nogle små foldere med ud til borgerne. Her skal alle medarbejdere spørge borgerne om: ”Hvad er vigtigt for dig?”

Svaret fra borgerne skrives ned i den lille folder og afleveres til Hjemmeplejens områdeledere i løbet af dagen. Herefter er det Hjemmeplejeledelsens opgave at samle svarene og dele viden med alle øvrige ansatte i Hjemmeplejen.

“På den måde kan vi blive endnu bedre,” fortæller leder af Hjemmeplejen Ann-Kathrine Fog og fortsætter:

“Med initiativet forstærkes en udvikling, som allerede er godt på vej, nemlig et større fokus på inddragelse af brugerne og på det, der er vigtigt – ikke for de sundhedsprofessionelle – men for den enkelte borger. Så i stedet for at spørge for eksempel: ”Hvad er der i vejen med dig?”, opfordrer vi til at spørge ”Hvad er vigtigt for dig?”.”

Borgerinddragelse verden over – også i Dragør

Torsdag den 6. juni er også den internationale “Hvad er vigtigt for dig-dag”, som markeres over hele verden. Det er en årligt tilbagevendende dag, som Dansk Selskab for Patientsikkerhed gerne vil udvikle yderligere i Danmark.

Dagen markeres altså også i Dragør Kommune og ligger fint i tråd med kommunens strategi for borgerinddragelse, når vores sundhedsprofessionelle sætter fokus på patienter/ beboere/ borgeres behov, ønsker og håb.

Læs mere

Du kan finde mere information om ”Hvad er vigtigt for dig-dagen” på hjemmesiden patientsikkerhed.dk (åbner i et nyt vindue)

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?