Ny chef i Dragør Kommune

Fra den 1. august 2019 er Rasmus Johnsen ansat som ny chef for Børn, Skole og Kultur i Dragør Kommune. Sådan lyder konklusionen fra et enigt ansættelsesudvalg med afsæt i et yderst velkvalificeret ansøgerfelt.

Rasmus Johnsen, chef for Børn, Skole og Kultur

Rasmus Johnsen er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og kommer fra en stilling som centerchef for Center for Dagtilbud og Skoler i Greve Kommune.

Rasmus Johnsen kommer med solid ledererfaring fra den kommunale verden og Røde Kors. Han har gennem de seneste 18 år blandt andet haft stillinger som børnecenterchef, sekretariatschef i Børne- og Kulturforvaltningen i Ringsted Kommune og som landssekretær i Ungdommens Røde kors. Derudover har han erfaring som flerårig skoleleder på specialskoleområdet.

”Rasmus kender områdets vigtigste dagsordener og vil med sit rolige og vindende væsen kunne arbejde kvalificeret sammen med politikere, medarbejdere og ledere – blandt andet med tidlig indsats, forebyggelse og tværfagligt samarbejde, som han har god og alsidig erfaring med,” siger Asger Villemoes Nielsen, direktør i Dragør Kommune og fortsætter:

”Jeg er overbevist om, at samarbejdet vil foregå med stor tillid til den faglige ledelse og de lokale udviklingsmiljøer. Det er derfor med stor glæde, at jeg kan byde Rasmus velkommen til Dragør.”

Rasmus Johnsen ser frem til at begynde i Dragør Kommune:
”Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde sammen med de dygtige og dedikerede ledere og medarbejdere på dagtilbuds-, skole- og kulturområdet. Sammen skal vi skabe gode forhold for borgerne – børnene, de unge og brugerne af kommunens fantastiske kultur- og fritidstilbud. Fundamentet er helt klart i orden til for eksempel at understøtte, at børn ikke bare bliver til noget, men også til nogen.”

Rasmus Johnsen er 47 år, gift og far til to hjemmeboende børn. Familien bor på Amager.

To områder bliver til ét

I forbindelse med ansættelsen af Rasmus Johnsen samles de hidtidige fagområder Skole og Kultur samt Børn og Pædagogik under én chef. Hensigten er blandt andet at bidrage til øget faglig sammenhæng. Ved at etablere et nyt 0-18-års-område styrker kommunen fokus på faglig sammenhæng i opgaveløsningen – for eksempel omkring inklusion og i relationen mellem kultur, skole og dagtilbud.

Den nuværende chef for Børn og Pædagogik Janne Gundersen fortsætter som leder af Dagtilbud og med ledelse af de decentrale dagtilbud i kommunen.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?