Navy Day blev en solrig succes

Navy Day, Grundlovsdag og Folketingsvalgdag var pakket tæt sammen på en solrig 5. juni i Dragør. Lions og Marinehjemmeværnets årlige “åbent hus” dag på Dragør Fort og Dragør havn blev en stor succes med mange besøgende fra nær og fjern.

Foto: DragørNyheder.dk

På Fortet var der som sædvanligt det helt store opbud for store og små. Brandbiler og  redningskøretøjer, Lodsbåd og traditionen tro fik de besøgende også mulighed for, at se den store redningshelikopter udføre en “ægte” redningsaktion i vandet foran Dragør Fort.

Det svenske søredningsselskab SSRS var mødt op med adskille smarte fartøjer som patruljerede i vandet foran fortet og havnen. Det var ren Miami Vice.

Svenskernes patruljefartøjer ligger for en stund til kajs i færgehavnen. Foto: DragørNyheder.dk

Kim J Jørgensen fra Marinehjemmeværns Flotille 367 i Dragør var ovenud tilfreds med Navy Day som måske var truet af valgdagen, men uden grund:

“Det var en god dag, med mange besøgende både i det gamle færgeleje og på Dragør Fort. Vi var spændte på deltagerantallet, grundet valget, men vi havde mange der kom forbi til Navy Day”, fortæller Kim Jørgensen og fortsætter;

“Marinehjemmeværnets fartøj MHV911 BOPA var fyldt godt op da Søværnet måtte melde afbud med kort varsel. De plejer at være et godt trækplaster med deres patruljefartøj. De var ellers kommet ind tirsdag aften, men det måtte sejle tidligt onsdag morgen pga. en opgave.

En tur med BOPA er altid populær på Navy Day. Foto: DragørNyheder.dk

Vi havde også stor succes med vores indlånte Marinehjemmeværnsfartøj fra Brøndby havn. Det sejlede med publikum fra kl. 13- 16 på en 45 minutters tur hvor de rundede Ndr. Røse”.

Et sikkert hit blandt de små deltagere var Hovedstadens frivillige beredskab der viste deres materiel frem. Der var konstant kø for at sprøjte vand ud i havnebassinet ved fortet.

Der var tryk på slangerne og regnbuer i vandet. Foto: DragørNyheder.dk

Den svenske søredningstjeneste SSRS patruljerede meget autentisk i farvandet ud for Dragør Fort hvor adskillige småbåde blev dirigeret væk fra området og holdt på afstand. Var det en del af øvelsen? 

“Som noget nyt var Svensk Søredningsselskab (SSRS) med i år. De lavede lidt opvisning i havnebassinet sammen med Dansk Søredningselsskab (DSRS). De fik bl.a. til opgave af afspærre området udfor Dragørs havn og Dragør Fort da vi have “lagt” en mand i vandet, som skulle “reddes” af den store redningshelikopter. Efter en kort flyvetur blev han sat i vandet igen foran Dragør Fort. Derefter blev området åbnet igen”, fortæller Kim Jørgensen til DragørNyheder.

“Redningsaktion” ud for Dragør Fort. Foto: DragørNyheder.dk

“I år var der også, som noget nyt, besøg af organisationen “Os Om Havet“. Det er en organisation som sætter fokus på havforurening. Derfor organiserer de indsamling af affald i og omkring havet. På Navy Day havde de dykkere i vandet, samt folk langs stenmolerne. De fik samlet knap 70 kg affald. De fandt bl.a en del plastik og tovværk der var drevet ind på stenmolerne. Et godt initiativ i en hed klimadebat tid”, afslutter Kim J Jørgensen.

Der var livlig aktivitet på hele havneområdet. Krabbebroen var fyldt med små krabbefiskere. Foto: DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?