Boligrenten endnu engang banket i bund – ny lånebølge bygger sig op

Er du boligejer, køber eller sælger så er der god grund til at trække på smilebåndet. Realkreditrenterne har på det seneste nået nye bundrekorder og det er svært at bevare pessimismen som boligejer – og låntager.

Foto: Home / Palle Peter Skov

Ny lånebølge bygger sig op – kend dine muligheder som boligejer

Renterne bliver ved med at kravle ned. I slutningen af april satte det gang i en historisk stor konverteringsbølge på 100 mia. kroner. Nu er renterne faldet endnu mere – så der er god sandsynlighed for endnu mere lånepleje af privatøkonomien i de kommende måneder, forklarer cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig i en pressemeddelelse;

”Realkreditrenterne har således på det seneste nået nye bundrekorder. Det 30-årige fastforrentede 1,5 %-lån er lukket for tilbudsgivning, og det 20-årige 1 %-lån er tæt på at lukke – og samtidig er der konverteringsegnede lån med kuponrenter på 2,5 % eller derover for i omegnen af 250 mia. kroner. Falder renterne yderligere i den kommende tid, kan låntagere med fastforrentede 2 %-lån også komme med på konverteringsbølgen – og så er der for alvor åbnet op for en særdeles stor bølge. Der er lån for mere end 500 mia. kroner i fastforrentede 2 %-lån,” forklarer cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig.

Det er ikke kun slaraffenland for nuværende boligejere, kommende boligkøbere har også gode muligheder og kan vælge mellem en pallette af lån til lave renter, forklarer ejendomsmæglerkæden home.

”Det kan godt være, at priserne på huse, lejligheder og fritidsboliger er steget, men det betyder mindre for køberne, når det er blevet billigere at låne til købet. Vi skal ikke ret mange år tilbage, før vi havde lån til fast rente, der lå to-tre gange højere end nu, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

I en aktuel analyse fra den 29. maj 2019 går Realkredit Danmark i dybden med de mange muligheder. Du kan se analysen via dette link

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?