Enggårdsbeboere til Royal Run – se stemningsbillederne

Royal Run var en kæmpe oplevelse for både cykelpiloter og Enggårdens beboere, der cyklede med ved årets royale motionsløb.

Privatfoto

Pinsemandag deltog seks beboere fra Enggården i verdens 6. største løb, Royal Run, i København i følgeskab med Cykling Uden Alder, og både cykelpiloter og passagerer nød vejret og turen til fulde.

Privatfoto

”Royal Run var en kæmpe oplevelse, og adrenalinen er først langsomt ved at fordampe sammen med rusen af kongelig højhed,” fortæller Maria Walker Andersen tirsdag formiddag. Hun var idemageren bag initiativet og var selv med til løbet som cykelpilot. Hendes tanke var, at når Royal Run beskrev sig selv som et folkeløb, så måtte det også være for alle.

”Og fordi man ikke er god til bens, skal man ikke afskæres fra at være med til det folkelige samvær,” fortæller hun.

Derfor fik hun tilmeldt foreningen som hold ved årets Royal Run, der løb af stablen i København pinsemandag.

”Jeg tror ikke der er blevet hujet, vinket, smilet og hygget så meget sammen med så mange andre danskere på samme tid, som vi gjorde sammen med de skønne beboere fra Enggården. Vores ældste beboer, Kirsten på 98 år var klar til at tage et løb mere, da vi havde passeret målstregen,” fortæller Maria.

Alt i alt tog turen seks timer ud og hjem inklusiv et pitstop på Reffen til en velfortjent, hjemmelavet picnic fra Enggården, hvor cykelpiloter og passagerer skålede sejren ind i et køligt glas hvidvin.

Klik på billedet herunder for at se en kort video fra turen:

https://www.facebook.com/lise.hellborn/videos/pcb.2514849075467957/10157263229713158/?type=3&theater&ifg=1

Cykling Uden Alder bestod One Mile-løbet under sloganet: “Man kan Alt hvad man vil” (with a little help from your friends). Og foreningen fik da også lidt hjælp fra lokale venner til at gøre turen endnu sjovere. Flytteforretningen Holger Danske transporterede cyklerne til København, og Fantasikompagniet havde udstyret alle med kongekroner til turen.

Privatfoto
Verdens 6. største løb

Sidste år blev Royal Run gennemført for første gang i forbindelse med Kronprinsens 50-års fødselsdag. Arrangementet løb af stablen med 70.575 tilmeldte i Danmarks fem største byer. I år har tilmeldingerne rundet 80.000, og der meldes udsolgt i både Aalborg og Aarhus samt på 10 kilometer-ruten i København. Det placerer løbet som det 6. største i verden nogensinde.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?