Succestræner forlænger med Dragør Boldklub

Allerede inden sæsonens sidste kamp har Dragør Boldklub (DB) annonceret, at man har forlænget kontrakten med cheftræner Henrik Gundersen, som i vinter skiftede fra Fremad Amager. Den hidtidige aftale havde kun et halvt års varighed, men nu har parterne valgt at forlænge den, så den løber i hele næste sæson.

Cheftræner Henrik Gundersen forlænger med Dragør Boldklub. Foto: DragørNyheder.dk

Af Henrik Hvillum

Ny aftale med ambitioner

”Jeg er superglad for aftalen, vi har en fantastisk trup, og hvis jeg ikke havde været tilfreds her i klubben, havde jeg ikke takket ja til tilbuddet. Vi har haft en rigtig god dialog, og nu har vi så indgået en aftale”, siger Henrik Gundersen.

Jobskiftet har været en veritabel succes, om end det var med visse betænkeligheder, at han i første omgang sagde ja til tjansen. Som assistenttræner for Fremad Amager i den næstbedste række skulle han træde adskillige trin ned ad rangstigen, men det har han ikke fortrudt.

”Vi har fået skubbet holdet i den rigtige retning, vi har vundet en masse fodboldkampe (8 af forårets 12 kampe, inklusive tre i træk – red.), og derfor var det ikke så svært at sige ja til at fortsætte. Det eneste der kan rykke ved aftalen er, hvis en divisionsklub skulle henvende sig til mig. Så har jeg DB’s ord for, at de ikke vil stå i vejen for mig, fordi jeg stadig har en masse ambitioner som træner”, forklarer Henrik Gundersen.

Truppen var i en elendig forfatning

Foreløbig rækker ambitionerne til at udvikle DB’s førsteholdstrup. Den nye cheftræner var ikke just imponeret, da han tiltrådte tilbage i januar. Blot 12-13 spillere mødte op til træning, og engagementet var ikke ligefrem prangende. Kort sagt var spillerne i en elendig forfatning. Derudover fornemmede han, at flere spillere var usikre på, om de overhovedet ville spille i den gule trøje.

”Det har været med pil opad siden da. Nu møder alle 22-23 spillere op hver gang til træning, og jeg har det luksusproblem, at jeg skal vælge nogen fra til kampene, fordi der er konkurrence om pladserne. Samtidig har vi et fantastisk omklædningsrum (= god stemning blandt spillerne – red.). Vi er bedre ”kittet sammen” nu: Spillere, hold og klub. Det er vigtigt for mig, for uden følgeskab, intet lederskab”, forklarer cheftræneren, som får følgeskab af assistenttræner Mark Hemmingsen og målmandstræner Morten Petersen, som ligeledes fortsætter.

Glæde i DB’s ledelse

Hos DB’s ledelse er man naturligvis også glade for kontraktforlængelsen med Henrik Gundersen. Det foreløbige samarbejde har ikke blot givet gode resultater, men cheftrænerens baggrund i både Fremad Amager og arbejderklubben Frem har også tilført en forståelse for, hvad man gerne vil i klubben.

”Vi har et sindssygt godt trænerteam, og vi er enige om, at vi gerne vil bevare klubbens gode DNA. I min tid i klubben har vi ikke haft en bedre træner end Henrik. Og jeg ved, at spillerne i truppen er meget glade for ham. Med ham ved roret vil vi gerne bevæge os i den rigtige retning, tage de rigtige skridt fremad, og gøre det spændende for spillerne at være i DB”, fastslår holdleder Simon Bonnerup Kristensen overfor Dragørnyheder.dk.

Seniorformand i Dragør Boldklub Simon B. Kristensen (tv) er overordentligt glad for at cheftræner Henrik Gundersen har takket ja til en forlængelse af samarbejdet med klubben. Foto: DragørNyheder.dk

Hvis det går som Henrik Gundersen og DB håber, kommer man til at spille med om oprykning fra den nuværende placering i Serie 1 til Københavnsserien i næste sæson. Foreløbig kan man i sæsonens sidste kamp sikre sig fjerdepladsen i den nuværende række i en direkte duel med Vigerslev BK. En sejr vil nemlig betyde, at man overhaler dagens modstander i tabellen.

Der er kickoff lørdag 22. juni kl. 15 på opvisningsbanen ved Dragør Boldklub.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?