Frigg og Stella på besøg på Enggården i Dragør

For nyligt var der fint besøg af nogle helt særlige gæster på Omsorgscentret Enggården. Det var Frigg og Stella – udstyret med fire ben, flot man og lang hale. De blev dog ikke inviteret indenfor, men udenfor, hvor menuen stod på skønne gulerødder og herligt koldt vand.

Besøgpony Stella på Enggården maj 2019

Du har nok gættet det. Der var tale om hesten Frigg og ponyen Stella, som med deres ryttere var taget på besøg til Enggården i Dragør.

Besøgsheste

”Det var Enggårdens Venner, som fik ideen med at lægge et opslag på Facebook, om at vi var interesseret i besøgsdyr. Og det var et opslag som gav pote, for vi blev kontaktet af Victoria, som ejer Ponyen Stella. Hun spurgte, om vi havde interesse i besøg af heste,” fortæller Annie Madsen, som til dagligt arbejder som demenskonsulent på Omsorgscentret Enggården.

Hun fortsætter: ”Vi har nu haft besøg fra Frigg og Stella to gange – i to forskellige afdelinger. Og det har været en succes hver gang.”

Mange borgere i Dragør har haft heste tæt inde på livet. Hos Enggårdens ældre beboere vækker besøgene da også megen glæde og frembringer gode minder. Mange har tidligere selv haft hest, og flere har også deltaget i såkaldt ringridning eller det traditionsrige fastelavnsridning.

Kærlige klap og aen

Der er god tid til kærlige klap og aen. Og de fire-benede gæster gnasker gerne gulerødder i sig og slukker tørsten med vand, som står klar i en spand.

”Glæden går begge veje. Rytterne nyder også at skabe glæde i de ældres dagligdag, og vi har faktisk fået lov til at komme på besøg på deres bondegård,” siger Annie Madsen, og slutter:

”Vi har planlagt en tur, hvor vi med udvalgte beboere fra Enggården tager på bondegårdsbesøg – hos Victoria.”

Det er velkendt, at dyr giver stor glæde. Enggården får i forvejen besøg fra Trygfondens besøgshunde, og der er kontakt til tre hundeejere, som besøger Enggårdens forskellige afdelinger. Men også besøgsvenner på to ben er velkommen.

Victoria med sin pony Stella

Seneste artikler

 

Fik du læst?