Indvielse: ”Amager 2019”

Onsdag den 26. juni 2019 var en særlig festlig dag for Museum Amager. Her skulle kunstværket, der fortolker Amagers lokalidentitet anno 2019, præsenteres for offentligheden for første gang. Borgmester Eik Dahl Bidstrup holdt indvielsestalen.

Borgmester og museumleder ser på værket
Museumsleder Søren Mentz viser borgmester Eik Dahl Bidstrup ‘Amager 2019’
Der er tale om et tredelt genremaleri. Og kunstneren bag maleriet er Peter Carlsen, født i 1955 og uddannet på Kunstakademiet i slut 1970’erne og start 1980’erne.

Kunstneren Peter Carlsen

Peter Carlsen er kendt for sit historiemaleri ”Danmark 2009”. Et billedet, der diskuterer national identitet i en tid præget af forandring. Med ”Amager 2019” har Peter Carlsen, på opfordring af Museum Amager, udført en lokalhistorisk pendant.

”Det er et rigtig spændende blik på, hvordan lokalidentitet er i forandring, og hvordan kunstneren gennem maleriet diskuterer det i moderne tid. Egentlig kan man sige, at ’Amager 2019’ er repræsentativt for hele Danmark. Det tager udgangspunkt i det lokale, men repræsenterer som sådan udviklingen i Danmark,” siger Søren Mentz, leder af Amager Museum.

Besøg Amagermuseet

Frem til efterårsferien kan maleriet ses på Amagermuseet sammen med en lille særudstilling, der fortæller om maleriets tilblivelse.

Derefter vil maleriet hænge på sin permanente plads på Dragør Museum.

Værket 'Amager 2019'
Værket ‘Amager 2019’
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?