Vi har modtaget:

Nej, Ulven kommer ikke!

Vi har modtaget: Med kommunalbestyrelsesmødet i juni er kommunalbestyrelsen sendt på sommerferie. Møderne starter igen i august måned. Inden vi blev sendt på ferie, tog kommunalbestyrelsen beslutning om en justering af kommunens drift og ikke mindst anlæg, hvor vi udsatte eller ligefrem satte en stopper for større anlæg, der endnu ikke er påbegyndt. Det gjorde vi, fordi vi vil skabe et overblik over vores likviditet og drift for resten af perioden indtil udgangen af 2022.

Indlæg af Allan Holst, Lisbeth Dam Larsen og Nicolaj Bertel Riber – Den socialdemokratiske gruppe i Dragør

Der er skrevet meget om Dragørs økonomiske situation. Ja ligefrem, at bunden er på vej ud af kassen. Vel, vi har absolut grund til at standse op og vurdere situationen. Ligesom flere andre kommuner. Det er det vi har gjort. Ansvarligt og fornuftigt uden bremsen er sat i bund. Nu bruger vi sommerferien til at vurdere, hvordan vi i det kommende budget kan lægge en plan for Dragørs udvikling ind i næste periode.

Vi har netop fået en ny regering. Heldigvis. Fordi en væsentlig forudsætning for kommunens økonomiske handlemuligheder er en økonomiaftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL). Vi venter, sammen med 97 andre kommuner, på en aftale, der skal danne rammen om kommunernes økonomi det kommende år.

Socialdemokraterne i Dragør vil fortsat prioritere borgernes velfærd, børnene – både de helt små og børn i skolerne, de ældres sundhed, og borgere med særlige behov. Med vores geografiske beliggenhed skal vi sikre os en klimaløsning, hvor Dragør også eksisterer i fremtiden. Derudover vil vi gerne prioritere fritids- og kulturområdet, hvor mange aktive og frivillige arbejder i deres fritid for at skabe tilbud til børn og voksne. Andre måder at udvikle kommunen på at skabe flere boliger fordi flere borgere giver flere skatteindtægter, og vi vil udvikle vores lokale erhvervsliv og dermed skabe mulighed for flere lokale arbejdspladser.

Det vigtigste for os i den kommende budgetlægning er, at vi fastholder en stabil og sikker drift. At både borgere og medarbejdere i Dragør Kommune oplever, at de tilbud vi sætter i gang, også fortsætter selvom økonomien i perioder kan være presset. Vi ønsker ikke en ’stop-and-go’ politik på det økonomiske område. Vi ønsker også vores anlægspolitik er målrettet en fortsat udvikling af hele kommunen. Men hele grundlaget for at kunne alt dette er, at vi tør investere i fremtiden og – som sagt – at vi får en økonomiaftale, hvor kommunerne får mulighed for at ’trække vejret’.

Socialdemokraterne er bevidste om kommunens økonomiske situation. Absolut. Men vi kalder ikke ’ulven kommer’. Det kommende budget når måske ikke sammen i alle ender. Men med en vilje fra partierne til fornuftige realistiske og holdbare beslutninger skal vi nok komme igennem endnu en budgetlægning. Socialdemokraterne byder i hvert fald gerne ind med løsninger, så enderne når sammen til sidst.

Vi ønsker alle borgere, medarbejdere, samarbejdspartnere og politiske kolleger en god og velfortjent sommer. Vi glæder os til, at vi mødes igen efter sommerferien!

Venlig hilsen
Allan Holst, Lisbeth Dam Larsen, Nicolaj Bertel Riber
Den socialdemokratiske gruppe

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »