Nej, Ulven kommer ikke!

Vi har modtaget: Med kommunalbestyrelsesmødet i juni er kommunalbestyrelsen sendt på sommerferie. Møderne starter igen i august måned. Inden vi blev sendt på ferie, tog kommunalbestyrelsen beslutning om en justering af kommunens drift og ikke mindst anlæg, hvor vi udsatte eller ligefrem satte en stopper for større anlæg, der endnu ikke er påbegyndt. Det gjorde vi, fordi vi vil skabe et overblik over vores likviditet og drift for resten af perioden indtil udgangen af 2022.

Indlæg af Allan Holst, Lisbeth Dam Larsen og Nicolaj Bertel Riber – Den socialdemokratiske gruppe i Dragør

Der er skrevet meget om Dragørs økonomiske situation. Ja ligefrem, at bunden er på vej ud af kassen. Vel, vi har absolut grund til at standse op og vurdere situationen. Ligesom flere andre kommuner. Det er det vi har gjort. Ansvarligt og fornuftigt uden bremsen er sat i bund. Nu bruger vi sommerferien til at vurdere, hvordan vi i det kommende budget kan lægge en plan for Dragørs udvikling ind i næste periode.

Vi har netop fået en ny regering. Heldigvis. Fordi en væsentlig forudsætning for kommunens økonomiske handlemuligheder er en økonomiaftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL). Vi venter, sammen med 97 andre kommuner, på en aftale, der skal danne rammen om kommunernes økonomi det kommende år.

Socialdemokraterne i Dragør vil fortsat prioritere borgernes velfærd, børnene – både de helt små og børn i skolerne, de ældres sundhed, og borgere med særlige behov. Med vores geografiske beliggenhed skal vi sikre os en klimaløsning, hvor Dragør også eksisterer i fremtiden. Derudover vil vi gerne prioritere fritids- og kulturområdet, hvor mange aktive og frivillige arbejder i deres fritid for at skabe tilbud til børn og voksne. Andre måder at udvikle kommunen på at skabe flere boliger fordi flere borgere giver flere skatteindtægter, og vi vil udvikle vores lokale erhvervsliv og dermed skabe mulighed for flere lokale arbejdspladser.

Det vigtigste for os i den kommende budgetlægning er, at vi fastholder en stabil og sikker drift. At både borgere og medarbejdere i Dragør Kommune oplever, at de tilbud vi sætter i gang, også fortsætter selvom økonomien i perioder kan være presset. Vi ønsker ikke en ’stop-and-go’ politik på det økonomiske område. Vi ønsker også vores anlægspolitik er målrettet en fortsat udvikling af hele kommunen. Men hele grundlaget for at kunne alt dette er, at vi tør investere i fremtiden og – som sagt – at vi får en økonomiaftale, hvor kommunerne får mulighed for at ’trække vejret’.

Socialdemokraterne er bevidste om kommunens økonomiske situation. Absolut. Men vi kalder ikke ’ulven kommer’. Det kommende budget når måske ikke sammen i alle ender. Men med en vilje fra partierne til fornuftige realistiske og holdbare beslutninger skal vi nok komme igennem endnu en budgetlægning. Socialdemokraterne byder i hvert fald gerne ind med løsninger, så enderne når sammen til sidst.

Vi ønsker alle borgere, medarbejdere, samarbejdspartnere og politiske kolleger en god og velfortjent sommer. Vi glæder os til, at vi mødes igen efter sommerferien!

Venlig hilsen
Allan Holst, Lisbeth Dam Larsen, Nicolaj Bertel Riber
Den socialdemokratiske gruppe

Seneste artikler

 

Fik du læst?