Nu vil Dragør Ungdomsskole dele deres viden med hele byen

Dragør Naturskole er et informationsprojekt under Dragør Ungdomsskole, hvor natur- og friluftsvejlederne deler ud af deres mere end 20 års erfaring med at bruge de lokale natur- og friluftsaktiviteter.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Dragør Ungdomsskole har tilbudt friluftsliv til børn og unge i Dragør i mere end 20 år. De ved, hvor det kribler og krabler i skovbunden, kender de friske krydderurter fra giftigt bunddække og følger med i, hvad der sker i Øresund under havoverfladen. Nu vil de gerne dele deres viden med resten af byen.

 

“Vi er i Dragør Ungdomsskole vant til at lave en masse natur- og friluftsliv for de unge i byen og i Friluftsskolen. Og der er tit institutioner, foreninger, forældre, ældre og småbørnsinstitutioner, der har spurgt, om vi kan hjælpe til med at stable noget på benene for dem. Og der må vi som regel sige nej, for vi er sat i verden for ungdomsskolen og de unge,” siger Ungdomsskoleleder Christoffer Søe.

Derfor har ungdomsskolen under navnet ”Dragør Naturskole for alle” besluttet at dele ud af deres viden på blandt andet Facebook og i form af ”ugens tip fra naturvejlederen” her på siden.

Foto: Dragør Ungdomsskole

I løbet af hvert skoleår er alle Dragørs skoleklasser igennem Friluftsskolen, som Ungdomsskolen også står bag, hvor børn og unge fra 0.-9. klasse bliver undervist og udfordret både fysisk, personligt og intellektuelt.

”Men vi ønsker også, at resten af Dragørs borgere ved, hvor mange faciliteter de faktisk har adgang til. For eksempel, at du som privatperson kan låne bålstedet på Kongelundsfortet kvit og frit til for eksempel en fødselsdagsfejring i det fri,” siger Christoffer Søe.

Dragør Naturskole er et initiativ, hvor Ungdomsskolens natur- og friluftsvejledere deler deres erfaringer med resten af Dragørs borgere for at inspirere dem på til selv at gå på opdagelse i lokalområdet. Missionen er at inspirere alle borgere til at bruge naturen, kroppen og lokalmiljøet, både alene og i fællesskaber på tværs af alder, status og køn. Og visionen er, at Dragør Naturskole på sigt stiller et stort og varieret udbud af aktiviteter til rådighed for borgerne med henblik på at fremme naturforståelse, sundhed og bevægelse.

”Vi har en masse knowhow, vi kan give videre, så folk kan lære at gøre det selv. Derfor har vi oprettet Dragør Naturskole, hvor vi kan dele tips og tricks til at lave gode ting i naturen,” siger Christoffer Søe.

I partnerskab med DGI og Dragør Kommune står Dragør Ungdomsskole allerede bag Kongelundens Outdoorcenter, der allerede nu tilbyder outdoor-aktiviteter for alle.

Vil du lære mere om Dragørs vilde urter, faciliteterne og aktiviteterne på Kongelundsfortet, mindes om, hvornår der kan sankes frisk ramsløg i skoven? Så kan du læse med på facebooksiden ”Dragør Naturskole for alle”. Fra september kan du også finde informationen på dragoerungdomsskole.dk.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?