Københavns Lufthavn er Europas mest effektive

Københavns Lufthavn er endnu en gang kåret som Europas mest effektive lufthavn. Det er nu sket 14 ud af 16 mulige gange.

Foto: cph

Det er verdens førende akademiske selskab inden for luftfart, det uafhængige Air Transport Research Society (ATRS), der står for kåringen, hvor Københavns Lufthavn tog titlen for lufthavne med over 25 til 40 millioner passagerer, oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

”Uanset hvor mange gange, vi modtager denne udmærkelse, så er jeg lige stolt hver gang. Det er en pris, som jeg gerne vil tilegne vores medarbejdere og de flyselskaber og virksomheder, der har deres daglige gang i lufthavnen,” siger driftsdirektør i Københavns Lufthavn, Kristian Durhuus og forsætter:

”Prisen betyder, at vi er den lufthavn i Europa, hvor rejsende kommer hurtigst og gnidningsløst gennem lufthavnen. Samtidig bliver vi anerkendt for at være gode til at få det store puslespil til at gå op, når man kigger på vores produktivitet, omkostninger og effektivitet. Og det kunne vi ikke gøre uden de mange dygtige kolleger og vores samarbejdspartnere,” fortæller driftsdirektøren.

Kristian Durhuus. Pressefoto cph

ATRS vurderer årligt produktivitet, omkostninger og effektivitet i omkring 200 lufthavne i hele verden. Vurderingen bliver lavet af ATRS – en gruppe førende internationale forskere og luftfartseksperter.

Fokus på fremtidens løsninger
At få tildelt en titel som Europas meste effektive lufthavn 14 gange på 16 år, er ikke noget, der kommer af sig selv. Det kræver fokus og nytænkning.

”Alle dem der arbejder i lufthavnen, ved at rejsende er vores gæster. Og vores primære opgave er at gøre deres besøg så behageligt som muligt. Vi har en høj tilfredshed hos vores gæster, der blandt andet værdsætter vores evne til at være førende, når det kommer til at implementere digitale selvbetjeningsløsninger, siger Kristian Durhuus.

Foto: cph

At være førende på et område, kræver konstant nytænkning og fokus på fremtidens løsninger.

”Fremtidens lufthavn skal byde på endnu bedre oplevelser for vores gæster og holde vores høje niveau, når det kommer til at være en attraktiv lufthavn for flyselskaber, så vi kan tilbyde vores gæster et springbræt til resten af verdenen. Samtidig har vi lagt en ny klimastrategi, hvor vi tager ansvar for at skabe fremtidssikrede og reelle løsninger for luftfartsbranchens klimaudfordringer. Derfor ser vi hele tiden på, hvad vi kan gøre bedre, så CPH kan fortsætter med at være en lufthavn i den absolutte top,” siger Kristian Durhuus.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »