Gigantprojekt: 13 års malerarbejde på Øresundsbron

En af de lidt større maleropgaver kan man roligt sige når Øresundsbron skal have strøget et nyt lag maling på. Og det er netop hvad konsortiet bag Øresundsbron har besluttet. Et kæmpe malerprojekt hvor 300.000 kvm, svarende til 45 fodboldbaner og 13 års arbejde når de til efteråret påbegynder malerarbejdet af Øresundsbroens zigzagformede stålkonstruktion.

Foto: Øresundsbron PR

Det er malervirksomheden Muehlhan som har vundet udbuddet af malerprojektet af Øresundsbrons stålkonstruktion og indgået en rammeaftale med konsortiet som gælder for de første år af malerprojektets i alt 13 år. Det er det største projekt, siden broen blev bygget, oplyser konsortiet bag Øresundsbron i en pressemeddelelse;

Da broen blev malet første gang, før den blev rejst ude i sundet i slutningen af 90’erne, blev dette gjort indendørs og på land. Nu skal malerarbejdet udføres under helt andre omstændigheder – jernbanens køreledning med titusinder af volt og tog, der passerer med høje hastigheder, er meget tæt på malernes arbejdsplads. Vejr, vind og de mange meter over havets overflade giver også meget specielle forudsætninger for malerne.

Det er Øresundsbrons zigzagformede stålkonstruktion som skal have et nyt lag maling. Foto: Øresundsbron PR

Ud over forstærkningsmaling – hvor der males nye lag på de eksisterende lag – udføres også reparationsmaling på de overflader, der har skader.

– Forstærkningsmalingen styrker det farvelag, der primært beskytter de underliggende lag mod vejr og vind, og sikrer en fortsat god beskyttelse mod korrosion, siger Johan Nord, projektleder hos Øresundsbro Konsortiet.

13 års arbejde venter forude

Det er på ingen måde en weekend tjans, der venter forude. Der er afsat hele 13 år til at male broen. Første etape som er malearbejdet af halvdelen af stålkonstruktionens sydside forventes at vare frem til 2021. Aftalen har en værdi af maksimalt 160 mio. DKK og er det største projekt, siden broen blev bygget, oplyser konsortiet bag Øresundsbron.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?