Dragør-dreng skal på ny prøve kræfter med Superligaen

Han har tidligere været på ophold i det nu hedengangne FC Vestsjælland, og nu kalder Superligaen igen på Dragør-drengen Frederik Schram, som var med i Islands trup under VM i Rusland sidste sommer.

Frederik Schram i den nu forhåndværende FC Roskilde trøje. PR foto

Af Henrik Hvillum

Lørdag aften blev det nemlig offentliggjort, at han med øjeblikkelig virkning har skrevet et halvt års kontrakt med SønderjyskE, som manglede en erstatning for den serbiske reservekeeper Nikola Mirkovic, der i øjeblikket sidder udenfor med en længerevarende skade.

Indtil for to dage siden var Schram, hvis mor er islandsk og far er dansk, klubløs efter at have været på kontrakt i FC Roskilde, som gennem de seneste par måneder har været plaget af trænerfyring, truende nedrykning og anklager om matchfixing. Men nu er der kommet ro på for den 24-årige målmand:

”Det var meget hektisk, men også sindssygt rart at have fundet en ny klub. SønderjyskE er en fed klub, og det er dejligt at starte med en sejr. Jeg har været på klubjagt siden min kontrakt udløb med FC Roskilde, og jeg var på familiebesøg på Island, da jeg fik et opkald om, at de var interesserede. Vi heldigvis løst situationen, selv om det gik lidt stærkt”, fortalte Frederik Schram til klubbens hjemmeside efter 2-1 sejren over Randers i Superligaens første runde.

Hos klubbens ledelse er man ikke overraskende glad for tilgangen af Dragør-drengen, som forlod det sydlige Amager i 2013.

”Nikola Mirkovic’s skade gør, at vi er nødt til at agere, så vi også har tre målmænd i truppen, mens han er ude. Derfor har vi hentet Frederik Schram ind, så vi fortsat har en skarp målmandstrio”, siger sportschef Hans Jørgen Haysen ifølge en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Frederik Schram sammen med Laurits Houen Schmidt og Oliver Sejling (U12), som takket være A27-træner Michael Lundstrøm fik lov til at træne med Frederik Schram inden klubskiftet til SønderjyskE. Privatfoto

Var til prøvetræning i SønderjyskE for fire år siden

Faktisk er det ikke første gang, at Frederik Schram er at finde i Haderslev, hvor Sønderjyske jo har hjemme. Allerede for fire år siden var han til prøvetræning, men dengang udmøntede det sig ikke i et kontrakttilbud.

”Det var i den sæson, hvor de blev nr. 2 at jeg var her i en periode, så jeg kender godt klubben og menneskerne omkring den, og selvfølgelig har jeg kun hørt positive ting fra andre spillere. Mentaliteten her hedder ”hårdt arbejde”, og det tiltaler mig, for det er det, man kommer længst med”, fastslår Frederik Schram.

Han håber på at lære sine nye holdkammerater godt at kende hurtigst muligt, og ellers begynde det hårde arbejde, så han kan begynde at udfordre den tyske førstemålmand Stefan Mielitz, som vanen tro var at finde mellem stængerne i søndagens kamp mod Randers.

”Jeg er ikke kommet her for at hygge mig, så jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at overbevise træningsteamet om, at JEG skal spille, så det er planen”, fastslår den nyslåede SønderjyskE-spiller, som har opnået 6 U21- og 5 A-landskampe for Island.

Han nåede dog akkurat frem til at sidde på bænken i søndagens kamp mod Randers, men det håber den 24-årige Dragør-dreng altså, der bliver lavet om på inden så længe.

Læs også: Fra Dragør til VM: Når drømme bliver til virkelighed

Frederiks Schram under VM i Rusland i 2018. Privatfoto

Seneste artikler

 

Fik du læst?