Weekendguide: 500 motorcykler, historie, kultur og naturoplevelser

Hestekræfter, historie, kultur og natur er blot nogle af de ord som kan knyttes til weekendens oplevelser i Dragør. Hestekræfter kommer der mange af når Amager Bike Run for 5. gang tager turen rundt på Amager med fast stop i Dragør.

Dragør gamle færgehavn sidste år da små 500 motorcykler gjorde pause på turen Amager Bike Run. Privatfoto

Amager Bike Run 2019 – lørdag

Det forventes at der kommer op mod 500 motorcykler med på turen rundt hvor der køres en rute på ca. 60 kilometer med tre faste stop som er Dragør, Kastrup Fort og Langebro inden der sluttes af med pølser og en forfriskning i MC Fællesskabet Loge 13 på Hornevej i Kastrup.

Strandlinien i Dragør – set fra en Harley. (Privatfoto fra Amager Bike Run 2017)

Amager Bike Run er født med udgangspunkt i Amager Rundt, som oftest foregår på cykel, og da der er en lang tradition for MC Fællesskaber på Amager blev idéen ført ud i livet, første gang, for fem år siden. Det er MC Fællesskabet Loge 13 på Hornevej i Kastrup som er initiativtager til Amager Bike Run og Thomas Bek som er én af initiativtagerne fortalte sidste år til DragørNyheder.dk at der det første år var 75 tilmeldte, andet år 220, tredje år 320 og sidste år var der omkring 470 motorcykler med på turen Amager Rundt. “Næste år (2019) kan vi måske godt nærme os 600-700 deltagere” sagde Thomas Bek dengang til DragørNyheder.

Amagermuseet – Amagerbonde for en dag

På Amagermuseet er der gang i aktiviteterne og mulighed for at prøve kræfter med gamle færdigheder. Få en skudsmålsbog og saml stempler og få små tidstypiske bemærkninger fra gårdens tjenestefolk. Derudover åbner museets pølsemageri lørdag 20. juni, hvor gæsterne kan fremstille deres egen pølse sammen med slagtemester Jens Jannick. Lørdag og søndag er museets drejer også i gang med at lave tøndestokke. Se hvordan en drejebænk virker og følg William i arbejde.

Pølseværksted på Amagermuseet. Foto: Museum Amager

Gårdens dyr vil også gerne have besøg. Se de mange høns og klap de kælne geder og kaniner. Og hvordan er det lige med de gode manerer? Husker man at neje og hilse høfligt på fruen eller herren på gården?

Børn: gratis adgang

Voksne: 60 kr.

Museet har åbent fra 12 til 16. Hovedgaden 4, Store Magleby. Se mere her

Skånsk Flagdag og gratis byvandring – søndag

På denne side af Øresund markeres Skånsk flagdag søndag den 21. juli 2019. Det skånske flag vil man den dag kunne se flere steder i Dragør.

Foto: DragørNyheder.dk

Medlemmer af ”Foreningen Skånsk Fremtid” mødes kl. 13.00 i Café Dragør Sejlklub til frokost. Alle interesserede er velkomne og man bestiller individuelt mad og drikke.

Kl. 14.15 starter gratis byvandring med byens farvehandler Jørgen Palm Steffen. Alle er velkomne.

Dragør og Unesco, byvandring – lørdag 

Lørdag fra kl 14-15 kan man hoppe med på endnu en byvandring fra turistkontoret på havnen i Dragør. Temaet er “Dragør & Unesco” som guides af Jan Engell. Der opkræves entre for deltagere. 

Naturcenter Amager – uge 29/30 – KNOB OG BIVUAK

I uge 29 og 30 kan I lære at lave forskellige knob og bruge dem til at bygge en bivuak.

Foto: Naturcenter Amager

Kl. 11 og kl. 14 står de klar på Naturcenter Amager til at vise jer alle knobene og fortælle lidt om de bedste måder at sove under stjernerne på. Se mere her

Rigtig god fornøjelse.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?