Ugens tip fra Naturskolen: Tag til Sydstranden og smag Nordens wasabi

Strandkarse kaldes også for Nordens wasabi, fordi den stærke urt smager som den wasabi, du kender fra den japanske madkunst.

Strandkarse findes typisk langs kyster i den sydlige og østlige del af landet, og du kan som regel finde den på strande eller strandeng med rådden tang. Strandkarsen trives nemlig bedst i jord, der indeholder meget salt. Derfor ses strandkarsen også tit i nærheden af store veje, hvor der saltes meget, men den fra stranden er nok mere lækker at sætte på spisebordet.

Du kan kende strandkarsen på de aflange savtakkede blade, der er ovale i formen og ender i en spids. Bladene ser blanke og nærmest voksagtige ud. Stænglen er mat og grågrøn, og blomsterne er små og hvide. Strandkarsen kan blive op til en meter høj.

Strandkarsesæsonen varer fra maj til august. Bladene smager stærkest af peberrod og kan erstatte for eksempel wasabi. Blomsterne smager mildere og kan for eksempel bruges dekorativt i salater.

Husk at skære blade, skud og blomster af med en kniv eller grensaks, så du ikke trækker hele planten op med rod. Så er der strandkarse til hele sæsonen.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?