Godt nyt til boligejerne: Danmarkshistoriens billigste lån er på vej

Hvis du står og skal låne penge til et hus eller en lejlighed i den nærmeste fremtid, så er det gyldne tider. Takket være de seneste dages meldinger fra den amerikanske centralbank, der har lempet pengepolitikken og den amerikanske præsident Trumps eskalering af handelskrigen med Kina så er der godt nyt til boligejerne.

Foto: home

Det er Realkredit Danmark som netop har meldt ud, at de i næste uge sender et nyt historisk rekordlån på gaden – et 30-årigt realkreditlån med afdrag til 0,5 pct. i rente.

Realkredit Danmark forventer, at det nye rekordlån åbner med en kurs i intervallet 95-96, mens det nuværende 30-årige fastforrentede lån med en rente på 1 pct. ligger i kurs 99,6.

Ifølge Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe anbefaler de fortsat 1 pct-lånet til boligejere. “Der er mindre kursrisiko, og der er supergod likviditet i lånet. Så der er ikke risiko for indlåsningseffekt. Og der er ikke en stor forskel på ydelsen på de to lån. Godt nok er renten højere på 1 pct-lånet, men kursen er også bedre”, siger Christian Hilligsøe ifølge Finans.dk.

Ifølge Realkredit Danmark bliver 0,5 pct.-lånet først rigtig interessant for boligejerne, hvis renten falder yderligere. Og det er slet ikke et utænkeligt scenarie, lyder det fra cheføkonom Christian Hilligsøe.

Seneste artikler

 

Fik du læst?