Cheftræner efter ”ubrugelig” storsejr: ”Vi skal spille med i toppen af rækken”

Efter et nederlag og en uafgjort i de to første træningskampe forud for den nye sæson i fodboldens Serie 1, fik cheftræner Henrik Gundersen og hans spillere pudset både målform og selvtillid af med en storsejr på hele 8-0 over Prespa på hjemmebane lørdag eftermiddag.

Foto: Henrik Hvillum

Af Henrik Hvillum

Det stod hurtigt klart, at modstanderen ikke just var ankommet med det mest frygtindgydende skyts, da en række af holdets profiler angiveligt var optaget af et futsal-stævne andetsteds. Totalt manglede man syv spillere i forhold til det hold, man forventes at stille, når Prespa og Dragør Boldklub (DB) mødes igen i Serie 1 om blot 10 dage.

Det gav til gengæld hjemmeholdet mulighed for at tanke selvtillid og øve sig på det offensive udtryk. Da Jamie Carter åbnede scoringen på hovedstød efter 7 minutter, anede man, hvor det bar henad.

4-0 ved pausen var misvisende

Herefter faldt målene i en lind strøm, og pausestillingen på 4-0 var nærmest misvisende for hjemmeholdets dominans. Et forsøg på overliggeren og almindelig uskarphed gjorde, at pausestillingen ikke var større.

En enkelt gang i anden halvleg røg en ellers tilfreds cheftræner Henrik Gundersens røst dog op i det røde felt. Jonathan Bligaard var alene igennem, men i stedet for at spille på tværs til en fri holdkammerat, placerede han bolden direkte på Prespas målmand.

Det var mildt sagt ikke tilfredse ord, der kom fra sidelinjen efterfølgende, men måske man forstår Bligaard, som ville have scoret hattrick, hvis han havde scoret…

I alt blev det til otte træffere. Førnævnte Jonathan Bligaard stod for to, hvilket også Jamie Carter og Victor Mouritsen gjorde. Derudover nettede Mathias Rahbæk og Frederik Glendorf hver én gang.

Til dagens kamp havde man fået tilgang af hele tre nye spillere, i form af Morten Ehlers, Viktor Ziegler og målskytten Mathias Rahbæk. Derudover var Ole Jensen tilbage efter et helt års pause efter et højskoleophold.

Foto: Henrik Hvillum

Nye midtbanespillere gav et positivt indtryk

Det gav både løbevillighed, god boldomgang og fysisk ”power” på midtbanen. Noget, som cheftræner Henrik Gundersen var glad for, at hans hold nu også besidder:

”Vi fik noget mere fysik og løbekapacitet ind i forhold til de spillere, som var her sidste år”, sagde han.

DB’s cheftræner var naturligvis glad for at have vundet kampen, selv om det var på en lidt billig baggrund. Alligevel var han godt tilfreds med det, han så undervejs:

”Faktisk var jeg mest koncentreret om vores eget hold i dag. Jeg så nogle tegninger, som vi har arbejdet på under træningen, som så lidt mere automatiserede ud. Vi vil gerne arbejde med indlæg, og vi vil gerne have, at vores afslutningsspil bliver lidt mere nuanceret. Vi vil gerne have flere forskellige spillere til at foretage løb i feltet, så vi får flere strenge at spille på, og det gjorde spillerne godt i dag”, sagde Henrik Gundersen, som mener, at DB skal tages alvorligt, når oprykningspladserne til Københavnsserien skal fordeles næste forår.

Cheftræner Henrik Gundersen. Foto: DragørNyheder.dk

”Vi skal gøre tingene rigtigt og have det rigtige udtryk, når vi repræsenterer Dragør. Det er den vindermentalitet, som vi forsøger at indprente spillerne. Ind i mellem slås vi lidt med det., og individuelt mangler vi lidt bredde i truppen, så i øjeblikket har vi nok kun 15 spillere med ordentlig kvalitet. Hvis vi rammer vores topniveau i så mange kampe som muligt, er det også realistisk at tale om oprykning, selv om det bliver en meget lige række i år. Men er vi koncentrerede, og spiller vi på det niveau, vi ved vi kan, så kan vi også rykke op”, fastslog Henrik Gundersen overfor Dragørnyheder.dk efter kampen mod Prespa.

Den første kamp i den nye sæson i Serie 1 spilles mod Bispebjerg BK på Dragør Stadion lørdag 17. august kl.13.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?