Storsejr sikrer Dragør Boldklub optimal sæsonstart

Med en sejr på hele 4-0 over oprykkerne Bispebjerg Boldklub sikrede Dragør (DB) sig en perfekt start på den nye sæson i fodboldens Serie 1. Men der var skønhedsfejl undervejs. Og det var LIDT for spændende, indtil der blev scoret tre mål i det sidste kvarter.

Hele fire gange bankede DB bolden i modstanderens netmasker. Foto: DragørNyheder.dk

Af Henrik Hvillum

Det lignede ellers en lørdagsudflugt til mormorstranden, da Frederik Frost kunne puffe bolden over målstregen til dagens første scoring, allerede efter tre minutters spil. Men så gik DB’s spil i stå, og selv om modstanderen ikke virkede truende, havde man svært ved at komme frem til målchancer, trods den massive spilovervægt.

Det kunne Frederik Glendorf dog have lavet om på, da han fik chancen for at score på et straffespark, begået mod Frederik Frost efter godt en halv times spil. Men målmanden reddede, og herefter fik DB igen svært ved at skabe chancer i resten af første halvleg.

Det var dog tydeligt, at de gulklædte DB-spillere var opsatte på at sætte tingene på plads i anden halvleg. Her kom chancerne i hobetal, men alligevel sad man hele tiden med fornemmelsen af, at gæsterne kunne løbe ned og score på en kontra, en tabt duel eller en dum fejl.

Det skete ikke, men på den anden side ville bolden heller ikke ind, selv om Frederik Glendorf sendte den på trekantsammenføjningen med en følt afslutning, og Jonathan Bligaard efterfølgende headede samme kugle i retning mod mål. Takket være en superredning af Bispebjergs målmand var stillingen stadig kun 1-0, da kampuret begyndte på det sidste kvarter.

Men så kom målene endelig! Og mon ikke man i DB’s omklædningsrum efter kampen sendte en stor tak til Frederik Frost, som nærmest satte ”assist-rekord”. Hvornår har samme spiller lagt op til tre mål på et kvarter? Første oplæg var til Frederik Glendorf, da der som nævnt resterede et kvarter, herefter var der kom et til Jannik Madsen, og til sidst serverede Frederik Frost så bolden for Johnny Rosenquist, som afsluttede det, der trods alt viste sig at være den perfekte sæsonstart for DB.

Tilfreds træner, trods skønhedsfejl

Det er svært at være gnaven som træner, når ens hold har vundet 4-0, men som den ambitiøse mand Henrik Gundersen er, kunne han alligevel godt se, at der var plads til forbedringer på en række områder:

”I første halvleg tæller jeg, at vi har otte såkaldte 100% chancer, som vi ikke scorer på, plus et straffe, og der skal vi være skarpere og sparke den slags muligheder ind. Vi spillede lidt forkrampet i starten, fordi vi var så ivrige efter at vise, at vi kunne slå et oprykkerhold, men det var først, da vi begyndte at spille hurtigt, at målene faldt”, analyserede Henrik Gundersen.

Efter trænerens mening var målet til 2-0 det afgørende tidspunkt i kampen. Da vidste han, at de tre point var hjemme.

”Der var jeg meget lettet, fordi det er den slags kampe, hvor man frygter, at de andre sniger bolden i mål i sidste sekund på grund af en dum fejl eller noget lignende. Men efter 2-0-målet begyndte vi at lægge på og lægge på og lægge på, og så gik det jo godt til sidst”, jublede DB’s cheftræner, som dermed fik opfyldt sit ønske om en sejr i sæsonens første kamp.

Nu venter så en udekamp mod Prespa tirsdag aften, hvorefter der er ny hjemmekamp mod CSC på opvisningsbanen i Dragør allerede næste lørdag kl.13. Et lidt for komprimeret program allerede her i starten af sæsonen, mener Henrik Gundersen:

”Vi har to mand væk til kampen på tirsdag, men så sætter vi to nye friske spillere ind, og så håber jeg, at vi kommer til at se truppens bredde. Men det er et dumt program for alle, og det er lidt ærgerligt, at man har lagt så mange kampe på et tidspunkt, hvor folk f.eks. stadig er på ferie”, afsluttede succestræneren, som jo har udtalt, at han mener, at DB bør kunne blande sig i topstriden i Serie 1 i denne sæson.