Ny bæredygtig bydel på Amager Fælled

Amager får en ny bæredygtig bydel, som bliver Danmarks største boligbyggeri i træ. Den nye bydel på Amager Fælled skal huse omtrent fire tusinde beboere og skal bygges i træ og genbrugsmaterialer med grønne områder, der forbinder det nye kvarter med naturen omkring.

Den hvide markering viser den del af Amager Fælled hvor det nye Vejlandskvarter skal ligge. Foto: By & Havn

Vejlandskvarteret, som den nye bydel skal hedde, har tidligere blandt andet været jagtområde i Chr. IVs tid,  henrettelsesplads og losseplads. Fremover skal området være Amagers og Københavns nye bæredygtige bydel – med 2.000 nye boliger bygget i træ, certificeret efter de højeste standarder for bæredygtighed og med facader beklædt med naturmaterialer som sten, tegl og træ. Mere end en tredjedel af kvarterets areal skal reserveres til natur og rekreative områder, og grønne sammenhængede arealer skal danne forbindelser ud til naturen omkring.

Foto: By og Havn

Samtidig kan byens børnefamilier, studerende og seniorer se frem til nye boliger med fællesskab i centrum, som skal indrettes med centrale fællesarealer. Cirka 500 af kvarterets nye boliger skal være almene boliger, fremgår det af en pressemeddelelse fra By og Havn.

Input fra borgere og interesseorganisationer

Borgere og interesseorganisationer har allerede haft lejlighed til at give input til masterplanen for det nye område. Forslagene har været med til at danne baggrund for de krav, der stilles til det nye byggeri. Det er blandt andet et krav, at både bygninger og kvarter skal leve op til de højeste standarder inden for bæredygtigt byggeri. Biltrafikken i kvarteret skal begrænses mest muligt. Og der skal plantes arter, som allerede vokser på Amager Fælled, og som kan trække fugle og insekter med ind i kvarteret.

”Jeg er utroligt spændt på at se de forslag, som arkitektfirmaerne kommer med. Vi har mærket en stor interesse for at bidrage til udviklingen af dette område, og vi kan se, at bæredygtighed og natur vægtes højt.

Foto: By & Havn PR

Her bliver der virkelig mulighed for at få afprøvet de bæredygtige tanker og udtryk og vise, at Danmark er helt i front – både når det kommer til arkitektur, men også i forhold til bæredygtige løsninger i samspil med naturen,” siger adm. dir. i By & Havn, Anne Skovbro.

Grøn storby

Også Københavns overborgmester Frank Jensen ser frem til det nye byggeri og siger i pressemeddelelsen fra By og Havn; “København skal også i fremtiden være en grøn storby, hvor vi har plads til mennesker med en almindelig indkomst. Med Vejlandskvarteret får vi en ny fantastisk, grøn københavnerbydel med 2.000 bæredygtige boliger bygget i træ – det første kvarter af sin slags i Danmark i den skala – og dejlige, grønne områder, som binder bydelen sammen med naturen omkring. Københavnerne kan glæde sig til boliger med fællesskab i centrum, netop som mange børnefamilier og studerende efterspørger.”

Bag projektet står By & Havn og PensionDanmark, der er gået sammen i et projektselskab som de kommende 10 år skal udvikle den nye bydel, som bliver det fjerde og sidste bykvarter i Ørestad. Det forventes, at byggeriet af kvarteret kan gå i gang i 2021, når lokalplanen for området er vedtaget.

Kilde: By og Havn

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?