SAS Sport Exchange: Nu har du muligheden for at komme til Tokyo!

Hvor langt kan din sport tage dig – måske hele vejen til Tokyo? Til efteråret inviterer tre japanske ungdomshold inden for forskellige sportsgrene – basketball, karate og løb – hver sit hold fra Skandinavien på en uges besøg – kvit og frit.

Foto: SAS

Det er SAS som lancerer kampagnen ‘Future Olympians’ i Danmark, Norge og Sverige, og målet er at finde tre skandinaviske ungdomshold, der får mulighed for at rejse til Japan for at møde lokale sports- og idrætsudøvere inden for basket, atletik og karate forud for OL i Tokyo 2020.

Kampagnen ‘Future Olympians’ er et led i SAS’ officielle samarbejde med de tre skandinaviske olympiske komitéer, Danmarks Idrætsforbund (DIF), Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) og Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Foto: SAS

Forskellige idrætsgrene
I samarbejde med blandt andet de olympiske komitéer har SAS udvalgt atletik, basket og karate som idrætsgrene til kampagnen. Det er idrætsgrene, som har stor udbredelse i hele verden, og som også er et godt udsnit af de mange idrætsgrene, der er repræsenteret ved et sommer-OL.

Spændte lokale idrætsfolk
Holdene fra Norge, Sverige og Danmark vil i fællesskab træne sammen med lokale, japanske unge fra de tre hold, som alle er fra Tokyo. Disse hold er udvalgt gennem det olympiske samarbejde og glæder sig rigtig meget til at få besøg af de skandinaviske idrætsfolk.

De tre værtshold i Japan er:

  • Nichidai Tsurugaoka karate, karate
  • Tokai Sugao track and field, atletik
  • Tokai Sugao basketball, basket
Foto: SAS

Ansøgning:

Ansøgere kan tilmelde sig fra den 27. august på SAS Sport Exchange kampagnesiden frem til den 1. oktober 2019. De tre skandinaviske hold, som vil blive udvalgt til at deltage i udvekslingsprogrammet, får besked i løbet af oktober. Læs mere her

Nytte oplysninger:

Er det gratis for de udvalgte hold?
Ja, SAS dækker rejsen tur/retur til Tokyo, overnatning og sociale aktiviteter. Dertil får hvert hold et beløb til dækning af måltider og transport ud over flyrejsen. Lommepenge i tillæg er ikke inkluderet.

Hvornår foregår turen?
De udvalgte hold skal kunne rejse i perioden 18. til 25. november 2019. Disse datoer kan ikke ændres, og de udvalgte hold skal have en fritagelse for skoledeltagelse i perioden.

Hvad sker der under opholdet?
Efter ankomst i Tokyo får holdene først lidt tid til at hvile sig og falde på plads. De næste dage vil de så bruge sammen med deres respektive japanske værtshold. Konkret består programmet af cirka fem dages fælles træning, kombineret med sociale og kulturelle aktiviteter. En mere detaljeret rejseplan gives tættere på afrejsen. Et filmhold vil være til stede under opholdet og vil dokumentere oplevelsen.

Hvem kan søge?
SAS Sport Exchange er åben for alle hold i Danmark, Norge og Sverige, som dyrker basketball, karate eller løb. Ud fra værternes alder bør de, der søger, være i alderen 15-16 år (født 2003-2004), men holdene kan bestå af drenge, piger eller kan være blandede. Husk, at alle deltagere skal have fået lov til at deltage af forældre eller værge.

Hvor mange kan et hold bestå af?
Højst 12 deltagere kan komme med på rejsen. Hvert hold skal have mindst to og højst tre voksne ledsagere, der kan være trænere, holdledere, eller forældre.

Hvor skal man bo?
I ægte sportsånd indkvarteres deltagere i sovesale nær træningsfaciliteterne.

Er det sikkert at rejse til Japan?
Ja, det er det! Ud over de voksne, der kommer med fra hvert hold, vil repræsentanter fra SAS vil også være til stede og tilgængelige under hele opholdet.

Skal man have visum?
Nej, skandinaviske statsborgere skal ikke have visum til Japan til ophold under 90 dages varighed. Det eneste, man skal have, er gyldigt pas og rejseforsikring.

Skal man vaccineres?
Nej, der er ikke behov for særlige vacciner for at rejse til Japan. Hvis man af nogen grund alligevel er usikker, bør man tale med sin læge.

Må man have sit eget træningsudstyr med?
Pak som du normalt ville gøre. SAS og værtsholdet sørger for alt andet nødvendigt træningsudstyr.

Hvad hvis en deltager har særlige medicinske behov?
Træneren eller værgen, som rejser med holdet, skal være godkendt af deltagerens egen værge til forsvarligt at tage hånd om relevante medicinske behov. Alle rejsende skal have en valid rejseforsikring.

Kræves der særlige forkundskaber i japansk sprog eller kultur?
Nej, der kræves ingen forkundskaber af den art.

Hvilket slags vejr kan man forvente?
November er en af de bedste måneder at besøge Tokyo i, uden den kraftige regn eller de meget høje temperaturer, der er typiske om sommeren. Gennemsnitstemperaturen i Tokyo i november er 16°C.

Hvordan udvælges holdene?
Ansøgere opfordres til at præsentere sig i en video, der kan være op til to minutter lang. Valget vil blive taget på baggrund af en helhedsvurdering. Sportslige præstationer og ambitionsniveau ligger centralt sammen med en motivation om at deltage og evne til at engagere sig med andre. Det endelige valg træffes af en komite bestående af bl.a. repræsentanter fra SAS, de respektive sportsgrenes særforbund og filmholdet, der skal med for at dokumentere rejserne.

Kilde: SAS

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?