SUP-surfing, havsvømning og makreller på skoleskemaet 

I sidste uge dissekerede 1. klasserne makreller, 4. klasserne var en dag på badeanstalten for at svømme havsvømning og 8. klasserne lærte Stand Up Paddling af Ungdomsskolens SUP-instruktører. I næste uge skal 6. klasserne på maritimt historieløb på havnen og øve matematik i praksis.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Med det nye skoleår er der atter gang i Friluftsskolen, hvor de unge omsætter viden til praksis og lærer i samspil med naturen. Friluftskolen er et fast program på alle Dragørs skoler, der sørger for, at alle elever fra 0. til 9. klasse hvert år kommer ud i naturen sammen med underviserne i Dragør Ungdomsskole.

I sidste uge underviste friluftsvejleder Kay Weiss og formand for Dragør Rugbyklub Jens Aage Skare Nielsen alle 8. klasserne i Stand Up Padle. De unge blevet udstyret med veste og paddle boards og kunne efter grundig undervisning og vejledning både padle rundt i lystbådehavnen og helt ud på Øresund. Imens underviste naturvejleder Martin Sleimann alle 1. klasserne i det maritime kystnære liv. Her blev der dissekeret makreller, så børnene kunne komme helt tæt på og selv få lov at se og røre ved livet under havoverfladen.

Her kigges nærmere på makrellens anatomi. Foto: Dragør Ungdomsskole

Borgmester Eik Bidstrup er begejstret for Friluftsskolen:

”Det er helt klart en prioritering fra kommunalbestyrelsens side, og det er noget, som jeg har lagt rigtig, rigtig meget vægt på gennem de sidste næsten seks år, hvor jeg har været borgmester,” fortæller han.

I samarbejde med Dragør Søbad var alle 4. klasserne en dag på badeanstalten i Friluftsskolen, hvor de fik trænet havsvømning og lærte om sikker færden på badeanstalten og i havet som supplement til den kommende undervisning i den nye svømmehal. Det store fokus på det det maritime liv og på de unges viden og færdigheder på vandet, er særligt vigtigt for Eik Bidstrup.

”Eftersom vores kommune ligger ud til vandet, så er det bare så vigtigt, at vores borgere lærer at begå sig på vandet, og derfor er der selvfølgelig særligt fokus på den maritime del af undervisningen,” siger han.

I næste uge skal 6. klasserne på maritimt historieløb på havnen. Her kommer marinehjemmeværnet blandt andet, og de unge skal lære om navigation og lære om matematik i praksis. Det Maritime Historieløb sker i samarbejde med Museum Amager og Marinehjemmeværnet.

Fri adgang til friluftsudstyr for lærere og pædagoger

Udstyret, der bliver brugt i Friluftskolen kommer fra den lokale grejbank. Her findes våddragter, SUP-boards, svømmeveste, fiskeudstyr og -net og meget mere. Grejbanken administreres af Dragør Ungdomsskole og er delvist finansieret af kommunen, der årligt afsætter 200.000 kroner til fornyelse og vedligeholdelse af udstyr. Alle lærere og pædagoger i Dragør Kommune har automatisk adgang til grejbanken, så de til enhver tid selv kan tage undervisningen ud i naturens store klasseværelse.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Fra ungdomsskolens kontor har ungdomsskoleleder Christoffer Søe i mere end 20 år inspireret kommunen til mere friluftsliv blandt Dragørs børn og unge. Han mener, at friluftslivet blandt andet får børnene til at passe bedre på naturen.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?