Boligmarkedet er varmt

I årets første syv måneder er antallet af hushandler steget i 58 af landets kommuner sammenlignet med samme periode sidste år. Samlet set er der afsluttet knap 1.000 flere hushandler viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk som samtidig viser en lille tilbagegang i Dragør.

Foto: home

Imens mange har brugt sommeren på afslapning ved stranden eller ved fjerne feriedestinationer, så har aktivitetsniveauet været anderledes højt på boligmarked. Kurven går nemlig fortsat opad for salget af huse i Danmark som i årets første syv måneder er steget med tre procent i forhold til samme periode i 2018.

”Opsvinget i samfundsøkonomien skaber gunstige forhold for bolighandel, og derfor ser vi, at fremgangen i salget af huse fortsætter. 2018 var et rigtig godt år, men vi forventer, at 2019 bliver det bedste år i dette årti målt på antallet af hushandler. Konjunkturen, den høje beskæftigelse og den fortsatte lave rente er med andre ord med til at sætte skub i handlerne,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.

I Dragør er der en svag tilbagegang i antallet af bolighandler på ca. 4% i forhold til samme periode i 2018 viser opgørelsen fra Boligsiden.dk. I Tårnby ser det anderledes positivt ud med en stigning på hele 8,4% og København tegner sig for et fald på 12,9% ifølge opgørelsen og tilhører sammen med Dragør 28 kommuner, hvor antallet af hushandler daler. 11 af de kommuner, der har en lavere handelsaktivitet er placeret i Region Hovedstaden.

”Handelsaktiviteten har været i vækst for alle boligtyper siden rentefaldet i 2015. Det gjorde sig i begyndelsen særligt gældende i København, hvor antallet af hushandler faktisk toppede i 2015. Nordsjælland fulgte trop i 2017, og fordi niveauet har været rigtig højt, ser vi nu, at handelsaktiviteten begynder at dale i København og i flere af omegnskommunerne,” forklarer Birgit Daetz og tilføjer:

”Der er generelt fortsat rigtig godt gang i salget af huse. Men de høje priser på ejerlejligheder – især i de store byer – får nogle købere til i højere grad at søge ud mod provinsen i jagten på deres drømmebolig.”

(Kortet viser, i hvilke kommuner handelsaktivteten er steget og faldet. Hvis der er under 50 handler i en kommune, er kommunen grå, fordi der ikke er tilstrækkeligt med data. Kategorien ‘Uændret antal handler’ dækker over kommuner, hvor ændringen i handelsaktivitet ligger i intervallet +1 procent til -1 procent.) Kilde: Boligsiden.dk

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?