Ungdomsskole i alle aldre

I søndags sejlede lokale familier med ungdomsskolen ud for at fiske i Øresund, men familieholdene er kun begyndelsen på et større friluftsliv for alle Dragørs borgere.

Foto: Dragør Ungdomsskole

”Æv – mit cpr.nr. mere end antyder, at jeg ikke er i målgruppen.”, ”Er det for alle?” og ”Har I ikke brug for en voksen hjælper?”, lyder kommentarerne, når Ungdomsskolen præsenterer nye hold og udflugter. Kommentarerne fra de voksne, altså. Derfor åbnede ungdomsskolen et særskilt program for hele familien.

I søndags d. 25. august sejlede efterårssæsonens første familiehold ud på fisketur og sælsafari på Øresund i høj sol og havblik. Men familieholdene er kun starten på, hvad Christoffer Søe, leder i Dragør Ungdomsskole, har af visioner for friluftslivet i Dragør.

”Målet er, at vi gerne vil tilbyde friluftsliv til alle borgere i Dragør. Lige nu lykkes vi rigtig godt med børn og unge op til 18 år, og så gør vi noget for familierne. Men derudover kunne vi godt tænke os at arbejde med både småbørnsinstitutionerne, de ældre og handicappede, der ellers ikke har så let adgang til naturen,” fortæller han.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Dragør Naturskole – for alle

Det er foreløbig primært de unges forældre, der tager med på familieholdene, men Christoffer Søe ser gerne, at alle generationer kommer ud at nyde det lokale friluftsliv.

”Jeg synes jo, det kunne være fantastisk, hvis vi kunne tage nogle af de ældre med ud på vandet. Lad os sige, der sidder en gammel fisker, der ikke kommer på vandet mere, så kunne vi hjælpe ham ombord med en mobillift, så han kunne opleve at være på vandet igen.”

Ungdomsskolen for alle aldre kommer til at hedde Dragør Naturskole og tilbyde friluftsliv og -vejledning til både institutioner og borgere.

”Tænk, hvis der sad nogle ældre med en masse erfaring, der synes, det kunne være sjovt at hjælpe os med båden og kunne lære os faktisk at fange nogle fisk, næste gang vi skal ud. Det havde vi ikke held med i søndags,” afslutter han.

Foto: Dragør Ungdomsskole
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?