De Grønne pigespejder vinder Initiativprisen

Der var stor glæde i festteltet på Dragør Havn, da De Grønne Pigespejdere løb af med Dragør Kommunes Initiativpris 2019 og de 25.000 kr., som fulgte med.

Vindere af Dragør Kommunes Initiativpris 2019
De Grønne Pigespejdere

Prisen blev uddelt i forbindelse med Frivillig Fredag den 30. september 2019, hvor Dragør Kommune hyldede de mange frivillige, som gør en kæmpe indsats til gavn for kommunens borgere.

Der var i alt 12 nominerede til Initiativprisen – et stærkt felt. Men det var De Grønne Pigespejdere ved gruppebestyrelsesformand Annelise Holm og gruppeleder Vibeke Sørensen, som skulle have æren og årets pris. Det var dommerkomitéen helt enige om.

Nomineringen af Annelise Holm og Vibeke Sørensen lød sådan: ”Uge efter uge giver de en flok piger gode oplevelser i et univers, hvor de gror og udvider troen på sig selv. Piger, der finder styrke i at være sammen med andre piger – men også piger, der lærer at håndtere en dolk og tænde et bål. De Grønne Pigespejdere i Dragør gør noget for det nære sammenhold og fællesskab i troppen, men giver også pigerne et regionalt og globalt udsyn.”

Dommerkomitéen bedømmelse

De senere år har dommerkomitéen haft fokus på sociale og kulturelle initiativer, men i år er overvejelserne gået i en lidt anden retning.

Borgmester Eik Dahl Bistrup fortæller: ”I år er vi glade for at rette fokus mod fællesskab i naturen. Det handler om ude-liv og om at lære at omgås naturen på en respektfuld og bæredygtig måde. Det handler om at blive udfordret og turde udfordre sig selv. Og om at vokse med opgaven.”

Han fortsætter: ”I dommerkomitéen støtter vi meget gerne op om initiativer, der gør op med vores samfunds stræben mod perfektionisme og præstationer. Det er ok at fejle – for vi lærer og udvikler os af at fejle. Det er ikke altid rart at fejle. Men sker det i et stærkt og trygt fællesskab – kan der komme meget godt ud af det. Vi får tillid. Vi bliver modige. Vi vokser – sammen.”

”Det står De Grønne Pigespejdere for – på fornemste vis – og derfor har de fortjent initiativprisen 2019,” slutter Eik Dahl Bistrup.

Fakta om Dragør Kommunes Initiativpris

Prisen gives til en initiativrig borger, virksomhed, institution eller forening i Dragør Kommune, der har ydet en særligt bemærkelsesværdig indsats for at fastholde og styrke fællesskabet i Dragør Kommune til gavn for kommunens borgere.

Dommerkomitéen består af:
• Eik Dahl Bistrup, borgmester
• Claus Dehn-Christoffersen, filialdirektør, Danske Bank, Tårnby (sponsor)
• Gert Jakobsen, formand for Folkeoplysningsudvalget
• Rasmus Johnsen, chef for Børn, Skole og Kultur

De seneste tre års vindere af Dragør Kommunes Initiativpris

2018 Cykling uden alder
2017 Natteravnene i Dragør
2016 Dragør Biografforening

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?