Dragørmesterskab for Finnjoller indtager havnen i weekenden

Denne weekend afholdes det efterhånden traditionsrige åbne Dragørmesterskab for Finnjoller. Stævnet kaldes blandt flere af sejlerne også for DM-revanche, da deltagerne her sidst på sæsonen har mulighed for at pynte på deres resultat fra Danmarksmesterskaberne.

Der er i skrivende stund mere end 20 tilmeldte joller. Det er overvejende danske deltagere, men der er også en del svenske finnjollesejlere med. Antallet af deltagere i stævnet er vokset støt i takt med tilstrømning af nye sejlere i klassen, og det på trods af at Finnjollen har mistet sin status som olympisk jolle.

Finnjollen blev stemt ud af det olympiske program fra 2024 til fordel for havkapsejlads i kølbåde. Det skete ved World Sailings-generalforsamlingen i Florida i 2018. Finnjollen har ellers trukket mange OL-medaljer og VM-placeringer hjem til Danmark, siden den var med i OL for første gang i 1952.

Programmet for weekendens mesterskab

Lørdag begynder dagens første sejldas kl. 11, og om søndagen er det kl. 10. Jollerne tager på vandet ca. 1 times tid inden. Efter sejladserne trakteres sejlerne med grillpølser og såkaldte moleøl, og søndag eftermiddag ved vi hvem, der kan kalde sig vinder af stævnet.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »