Dragørmesterskab for Finnjoller indtager havnen i weekenden

Denne weekend afholdes det efterhånden traditionsrige åbne Dragørmesterskab for Finnjoller. Stævnet kaldes blandt flere af sejlerne også for DM-revanche, da deltagerne her sidst på sæsonen har mulighed for at pynte på deres resultat fra Danmarksmesterskaberne.

Der er i skrivende stund mere end 20 tilmeldte joller. Det er overvejende danske deltagere, men der er også en del svenske finnjollesejlere med. Antallet af deltagere i stævnet er vokset støt i takt med tilstrømning af nye sejlere i klassen, og det på trods af at Finnjollen har mistet sin status som olympisk jolle.

Finnjollen blev stemt ud af det olympiske program fra 2024 til fordel for havkapsejlads i kølbåde. Det skete ved World Sailings-generalforsamlingen i Florida i 2018. Finnjollen har ellers trukket mange OL-medaljer og VM-placeringer hjem til Danmark, siden den var med i OL for første gang i 1952.

Programmet for weekendens mesterskab

Lørdag begynder dagens første sejldas kl. 11, og om søndagen er det kl. 10. Jollerne tager på vandet ca. 1 times tid inden. Efter sejladserne trakteres sejlerne med grillpølser og såkaldte moleøl, og søndag eftermiddag ved vi hvem, der kan kalde sig vinder af stævnet.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?