Tandplejen samlet under ét tag

Børn og forældre i Dragør skal fremover kun henvende sig ét sted, når bisserne skal efterses, og hullerne bores. Det sted er Nordstrandskolen, som nu står klar med sprit ny-renoverede lokaler med to tandlæger, tre behandlerrum og fire klinikassistenter.

Borgmester og udvalgsformand klipper den røde snor

Den samlede Tandpleje blev indviet torsdag den 5. september 2019. Her klippede borgmester Eik Dahl Bidstrup og udvalgsformand Nicolaj Bertel Riber i fællesskab den røde snor over.

Udvidet og moderne klinik

I de senere år har flere kommuner valgt at samle deres tandklinikker på én fælles adresse. Det handler bl.a. om at imødekomme samfundets ønsker og krav til en sundhedsfaglig sikker og moderne tandpleje. Det er nu også virkelighed i Dragør.

Eik Dahl Bidstrup fortæller: ”Det er halvandet år siden, at kommunalbestyrelsen frigav en anlægsbevilling på 3,7 millioner kroner. Med den bevilling ville vi gerne give vores tandpleje en ordentlig overhaling.”

Han fortsætter: ”Det glæder mig rigtig meget, at Tandplejen nu har det nyeste udstyr, strålegips i væggene og er i gang med digital røntgen. Og ikke nok med det. Vi har også ønsket at sikre et godt fagligt miljø, hvor sparring og udvikling er en del af hverdagen. Det er bare nemmere lige at kunne stikke hovedet ind hos hinanden, når man samlet under ét tag. Det er børnenes sundhed, det gælder.”

Investering i børnenes sundhed

At moderniseringen af den kommunale tandpleje handler om en investering i børnenes tænder, er noget som udvalgsformand Nicolaj Bertel Riber bakker op om. I Dragør er 3.200 børn og unge tilknyttet Tandplejen. Af dem går de knap 150 med tandbøjle.

”Det er særligt børnene, vi investerer i. For det betyder noget. Både på den korte og på den lange bane. Det betyder noget for livskvaliteten, at tand- og mundhygiejnen er i orden. Og det er noget, man skal lære fra barns ben af.”

”Heldigvis har vi i Dragør da også nogle af Danmarks bedste børn, når det for eksempel gælder huller i tænderne hos småbørn. Det kan især forældrene, og vi godt være stolte af. Og det er vores ambition, at vi skal have alle med – også dem, som måske ikke har så stort overskud i hverdagen. Dem skal Tandplejen særligt være opmærksomme på.”

I praksis – hvad nu?

Fremover vil børn og unge i Dragør Kommune blive indkaldt til tandeftersyn og behandling via sikker digital post. Det er forældrenes ansvar, at børnene kan møde op i Tandplejen på Nordstrandskolen.

”Det er lidt ligesom, når man tager sit barn til undersøgelse hos den praktiserende lægen,” siger Flemming B. Andersen, chef for Borger og Social i Dragør Kommune:

”Sådan er det også med en undersøgelse hos Tandplejen. Og forældrene har flere muligheder. Hvis barnet er modent nok, kan barnet transportere sig selv – på gåben, cykel eller med bus til Nordstrandsskolen. Men ofte vil forældrene gerne selv være med. Og der er Nordstrandskolen et plus med central beliggenhed og gode parkeringsforhold.”

Fakta

Tandplejen på Nordstrandskolen giver tilbud om gratis tandpleje og behandling for børn og unge i Dragør Kommune. Tandplejen har åbent hver dag for personlig og telefonisk henvendelsen mellem klokken 8 og 15. Adressen er Hartkornsvej 30, Dragør og telefonnummeret er 32 89 04 09.

Den nye klinikchef for Tandplejen Rane Saeid tiltrådte sin stilling den 12. august 2019.

Tandregulering foregår hos specialklinik beliggende i København tæt på Tivoli/Hovedbanegården (Løngangstræde 37.1). Der er tale om en nyindgået aftale, som vi kan trække på indtil, der igen bliver ansat en specialtandlæge i Dragør Kommune.

Udvalgsformand Nicolaj Bertel Riber i tandlægestolen hos klinikchef Rana Saeid
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?