Golden Angel Cheerleaders – meget mere end dans i lårkorte kjoler

Spring, akrobatik, dans og rytmik. Hos Golden Angel Cheerleaders er der garanti for sjove oplevelser, flotte shows og sved på panden. Klubben, der netop har haft fem års jubilæum, ligger i Tårnby, og har allerede en del medlemmer fra Dragør.

Foto: Mathias Gehler Bach Andersen (privatfoto)

Af Pia Melander Guilbert

Måske forbinder du mest cheerleading med piger i farvestrålende lårkorte kjoler, der optræder som optakt til amerikansk fodbold, men faktisk er chearleading en sport i sig selv. Bedst kan den beskrives som en kombination af spring, akrobatik, dans og rytmik.

Araberspring, kolbøtter, walkover og vejrmøller er der masser af, hos Amagers eneste cheerleaderklub, Golden Angels Cheerleaders. Det samme gælder sammenhold og flotte shows.

Foto: Mathias Gehler Bach Andersen (privatfoto)

Klubben har i øjeblikket 127 medlemmer fordelt på syv forskellige hold. De yngste starter allerede i tre til fire års alderen. Det ældste medlem er 35. Pigerne er i overtal, men der er også et par drenge med.

– Det er seriøs træning, og vores medlemmer er meget loyale. Er man først begyndt, bliver de fleste afhængige, fortæller Jesper Stage, der er formand for klubben.

Foto: Mathias Gehler Bach Andersen (privatfoto)

Fra nybegyndere til landsholdet

Det hele begyndte, da Jespers datter og to af hendes veninder efter at have gået til cheerleading i nogle år kom hjem og sagde, at de gerne ville starte deres egen klub.

– De var 12 år gamle, og jeg sagde bare ”jaja”, fortæller Jesper og griner.

Et par år senere begyndte de at tale om det igen, og for fem år siden lykkedes det dem at få oprettet et cheerleaderhold i Ørestadens Gymnastikforening.

– Jeg tror, der var fem deltagere på det første hold, bemærker Jesper Stage, som tog kontakt til amerikansk fodbold-klubben ”Amager Demons.” Herefter gik det stærkt.

– I løbet af kort tid kom vi op på 75 medlemmer, og så stiftede vi vores egen klub.

Hvert år deltager klubben i tre til fire cheerleaderkonkurrencer rundt om i landet, blandt andet DM. Eliteholdet er desuden udtaget til en amerikansk konkurrence, som de i år deltager i for andet år i træk, og to af pigerne er netop blevet udtaget til landsholdet.

– Det er piger, der startede som nybegyndere hos os, så det er vi meget stolte af, understreger Jesper Stage.

Foto: Mathias Gehler Bach Andersen (privatfoto)

5-års jubilæum

I sommers havde Golden Angel Cheerleaders fem års jubilæum. Det blev fejret med musik og shows for cirka 500 gæster på Tårnby skole, hvor klubben holder til.

– Golden Angel Cheerleaders kan også bookes til fødselsdage, firmafester eller for eksempel workshops for børn, slutter Jesper Stage, som, udover at være formand for Golden Angel Cheerleaders, også ejer Rema1000 på Præstefælledvej sammen med sin kone Maria. Rema1000 på Præstefælledvej er er hovedsponsor for Golden Angels.

Maria Stage (på billedet t.v.) og hendes mand Jesper Stage (billedet t.h.) som her styrer “grillerne” under sommerens 5-års jubilæum. Foto: Mathias Gehler Bach Andersen (privatfoto)

Læs mere om Golden Angel Chearleaders på www.goldenangelchearleaders.com og lad dine børn få en gratis prøvetime eller to.

Se flere billeder i galleriet herunder (Fotos: Mathias Gehler Bach Andersen):

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?