Informationsdag om demens

Det forventes, at der i de kommende år vil forekomme et øget antal personer med demens i Danmark som følge af den voksende ældrebefolkning. I morgen d. 19. september inviterer Dragør Bibliotekerne til Informationsdag om demens.

På informationsdagen kan du møde demenskoordinator Majbritt Ljørring og demenskonsulent Annie Madsen og få svar på de fleste spørgsmål om demens samt høre, hvad kommunen kan tilbyde dig, der er berørt af sygdommen. Det foregår fra klokken 10 til 12 på Biblioteket på Vestgrønningen.

Læs mere om arrangementet her: https://www.facebook.com/events/381115345911871/?active_tab=about

I 2017 blev det estimeret at Dragør Kommune havde 266 borgere, der led af demenssygdom ud af 4.321 borgere på 60+. Men europæiske studier tyder på, at op imod 60 procent af alle demenstilfælde er udiagnosticerede.

Om demens

Demens er en fælles betegnelse for en række kroniske og ofte fremadskridende sygdomme i hjernen, som fører til tab af intellektuelle funktioner. Risikoen for at få demens stiger kraftigt med alderen.

Der er en glidende overgang mellem at blive almindelig glemsom som følge af alder og demens. I de tidligste stadier kan det være svært eller umuligt at vurdere, om en person er dement.

De tidligste signaler på, at en person er ved at blive dement er:

  • Man begynder at glemme eller forlægge ting
  • Man har problemer med at orientere sig
  • Man begynder at trække sig tilbage fra aktiviteter, man tidligere beskæftigede sig med

Kilde: Sundhed.dk 

 

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?