Ugens tip fra Naturskolen: Nu trækker vi torsk i land

Torsken er en god begynderfisk, hvis du har lyst til at prøve kræfter med fiskeri. De er relativt simple at fange, og så er de store nok til, at det føles som en stor sejr at hale sådan én i land.

Torsken er udbredt i hele Danmark. Det er en koldtvandsfisk, som ikke er at finde i de varmeste måneder. Men nu hvor efteråret er over os, er der god mulighed for fangst. Særligt i månederne fra oktober til februar. I denne periode kommer ganske store torsk helt ind til kysterne. Torsken kan således fanges både på havet og fra kysten.

Natur for alle

Onsdag var flere unge fra Dragør Ungdomsskole på fisketur, og tidligere på sæsonen havde ungdomsskolens familiehold også en god fisketur sammen på Øresund. Dragør Naturskole er et projekt under ungdomsskolen, hvor naturformidlingen skal nå endnu længere ud end kun byens unge.

Da Naturskolen tidligere på året efterspurgte friske hænder, der kunne hjælpe med at lære fiskekunsten fra sig, meldte flere sig på banen. Der er dermed basis for endnu flere fisketure for alle fremover.

Se billederne og bliv inspireret til selv at tage fiskesporten op med Øresund som kulisse.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?