Nu kan du også finde en hjertestarter ved BankNordik

Dragør har fået endnu en hjertestarter. BankNordik har investeret i hjertestartere i og omkring en række af bankens filialer rundt om i landet – herunder filialen i Dragør. Initiativet sker med ambitionen om at skabe ekstra tryghed for kunder, medarbejdere og borgere i lokalområdet.

I løbet af de seneste 15 år er det i Danmark lykkedes at tredoble overlevelsen efter hjertestop uden et hospital i nærheden. Det kan vi blandt andet takke hjertestartere for.

BankNordik har valgt at investere i en række hjertestartere i og uden for bankens filialer i Danmark – heriblandt filialen i Dragør. Formålet er at øge trygheden for borgere, kunder og medarbejdere samt at sætte fokus på livreddende førstehjælp.

”Vi ved, at chancen for at overleve et hjertestop øges betydeligt, hvis man får stød fra en hjertestarter. Danskerne har taget hjertestartere og livreddende førstehjælp til sig og er det folkefærd i verden, der oftest træder til, hvis de er vidne til et hjertestop,” siger Turið F. Arge, der er forretningsdirektør i BankNordik, og fortsætter:

”Ved at investere i flere hjertestartere rundt omkring i Danmark øger vi både trygheden og forbedrer chancen for at overleve, hvis uheldet er ude”.

Find din nærmeste hjertestarter på: hjertestarter.dk/find-hjertestartere. Så er du klar, hvis uheldet er ude. 

Turið F. Arge forklarer, at BankNordik med investeringen i flere hjertestartere gerne vil være med til at gøre en forskel for danskerne og forsikrer, at man ikke behøver at have kendskab til hjertestarteren på forhånd for at betjene den:

”Når man tænder hjertestarten, guider en stemme brugeren gennem alle trin, og der afgives kun stød, hvis hjertet ikke slår korrekt. Man kan ikke gøre noget forkert. Det vigtige er at træde til og handle”.

Sundhed som en hjertesag

I forbindelse med opsætningen af de nye hjertestartere opfordrer BankNordik deres medarbejdere til at kridte løbeskoene og blive en del af TrygFondens Hjerteløberordning.

TrygFondens Hjerteløber er et projekt, der organiserer frivillige, som melder sig til at yde hjertelungeredning og bringe hjertestartere ud, når der er et hjertestop i nærheden.

”Vi ser det som en god kobling til vores nye hjertestartere at slå et slag for TrygFondens Hjerteløber. Det er selvfølgelig frivilligt og op til den enkelte medarbejder, om man ønsker at være hjerteløber, men vi kan kun opfordre til at deltage i den gode sags tjeneste. Måske giver det grobund for lidt mere løbetræning i fritiden, og så er det jo to fluer med et smæk,” afslutter Turið F. Arge.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?