Holger Danske Rideudstyr holder åbningsfest i St. Magleby på lørdag

Kvalitet, nærvær og tid til både kaffe og vejledning. Sådan skal stemningen være i den nye rideudstyrsforretning i St. Magleby, som åbner på lørdag. Holger Danske Rideudstyr byder på kaffe og gode åbningstilbud med en stor åbningsreception.

Foto: Maiken Kestner

Amager er det sted i Danmark, hvor der er flest heste pr. indbygger. Men det afspejler udbuddet af rideudstyrsforretninger ikke. Derfor synes Maria og Tommy Besby, at det var ekstra ærgerligt, da den hyggelige, lokale rideudstyrsbutik i St. Magleby, der før hed Country Site, lukkede. Og det kan da heller ikke gå for langsomt med at få åbnet en ny butik herude, mener Maria, for efterspørgslen er stor.

”Jeg gik hernede forleden og skruede hylder op, da der kom én forbi, fordi hun manglede en ridehjelm, og i dag ringede min veninde for at høre, om jeg havde et dækken liggende, fordi hendes var utæt. Vi mangler simpelthen en lokal butik, så ikke man skal køre langt, når man står og mangler noget akut,” fortæller hun.

Den brune Chesterfield står klar til besøg med kaffe og snak. Foto: Maiken Kestner

Det skal være hyggeligt at komme her

Et af deres første køb til butikken var en Chesterfieldsofa, så kunderne kan komme forbi til en kop kaffe og en snak om rideudstyr, hestesport eller livet generelt.

”Først havde jeg tænkt, at vi bare skulle have hyldevis af lækre varer. Men faktisk så synes jeg, at det er lige så vigtigt at have nogle hyggelige rammer, at jeg kan være nærværende og tilbyde en god service og vejledning om, hvad det er, vi har på hylderne,” fortæller Maria fra den nye ridesportsforretning, hvor det bestemt ikke skorter på lækre varer på hylderne.

”Det her lokale og området indbyder til en personlig og hyggelig forretning. Det skal være en god oplevelse at komme herned og besøge os,” fortæller hun. Selv er de kendt blandt venner og bekendte for altid at byde på en kop kaffe, når de møder folk i stalden eller i lokalområdet, og sådan skal det også være i den nye butik. Der skal være tid til en kop kaffe og en snak.

En af favoritterne er de custommade ridejakker fra LotusRomeo. Foto: Maiken Kestner

Noget for enhver smag til enhver pris

En af deres egne favoritter i sortimentet er de lækre, custommade stævnejakker fra LotusRomeo, som de har fået agentur på. Her kan stævnerytterne selv kan designe og sammensætte deres stævnestil med blonder, sten, farver, stof og snit.

Men butikken rummer både de helt ambitiøse stævneryttere med store kvalitetskrav og begynderne, der lige skal prøve ridesporten af, inden de investerer. Der skal være noget for enhver smag til enhver pris.

Derfor kan du også finde en start-til-ridning-pakke med alt det, man skal bruge, når man begynder til ridning. Man bliver klædt på fra top til tå.

Maria har altid selv haft hest og har lige nu fire heste hjemme hos sig selv i St. Magleby. To hopper, et føl og en pony til børnene. Og hun deler glædeligt ud af sin erfaring.

Det antikke kasseapparat på disken var en bryllupsgave. Foto: Maiken Kestner

Engelsk country-stil med et lokalhistorisk islæt

Butikken er indrettet i en gammel engelsk country-stil med et lokalhistorisk islæt, tilsat lidt Morten Korch-inspireret landsbystemning. Kaffemøllen står stadig i vinduet fra dengang, her var købmand. Der er stadig kaffegrums i skufferne under den. Og fra skufferne i vægreolen, kan man stadig dufte krydderierne fra købmandens tid. På disken står et stort antikt kasseapparat, som Maria fik i bryllupsgave af Tommy.

Der er kælet for detaljerne i den nyistandsatte butik, og Maria har brugt mange timer og nætter på at finde inspiration på Pinterest og Den Blå Avis. Interiøret er nøje udvalgt og hentet hjem fra nær og fjern. Og her er det jo ret fordelagtigt at drive en flyttevirksomhed i forvejen.

”Når jeg lige har fundet en bænk i Haderslev og noget på Sjællands Odde, jeg gerne vil have hentet hjem, så har vi sendt Tommys drenge den vej forbi, når de alligevel er ude at køre,” fortæller Maria.

Et lokalt familieforetagende

Maria har græske rødder, og nede på Kos, hvor hendes far bor, har alle familierne forretninger og restauranter. Når børnene kommer hjem fra skole, går de i forretningen og hjælper til eller ligger og putter på sofaen med et tæppe og en iPad.

”Vi bor jo lige ved siden af og kan rende frem og tilbage, så butikken bliver som et andet hjem. Det bliver meget familiært,” fortæller Tommy, ”og her er jo hverken vand eller toiletfaciliteter, så vi kommer til at have et lille skilt på døren, hvor der står: Tilbage om 5 minutter.

Også navnet på den nye rideudstyrsforretning bliver i familien. Måske har du allerede genkendt det fra Tommys flytteforretning, Holger Danske.

”Det er egentlig meget naturligt for os, at vi bruger Holger Danske i navnet. Det hele er jo ét stort fælles foretagende,” siger Maria. Du vil både kunne møde Maria og Tommy i Holger Danske Rideudstyr.

 

Kig forbi på lørdag d. 28. september kl. 11-16

Hvor Maria og Tommy indbyder til stor reception med kaffevogn, kager, konkurrencer og gode tilbud på nyt udstyr.

Butikken har også tøjvarer til dig, der ikke er hestesportsinteresseret, til jagtfolket og til udendørsmenneskerne. Der er mange lækre kvalitetsvarer for enhver smag, så kig forbi på lørdag til åbningsreception og gode tilbud.