Dragør Boldklub bobler af talent – anden del

Det har længe været en kendt sag, at Dragør Boldklub (DB) har en ungdomsafdeling, som bobler af talent. Og her er beviset! I øjeblikket løber der syv spændende talenter rundt, som med lige dele talent, hårdt arbejde, dygtighed og måske en anelse held, kan få en flot fodboldkarriere. De spiller på højeste nationale niveau, og de er alle født mellem 2003 og 2007, så måske venter gennembruddet lige rundt om hjørnet?

Lucas Boel Hey (t.v.) og Markus Walker-Andersen (t.h.) – privatfotos

Af Henrik Hvillum

Her følger to nye og spændende spillere, som du kan lære at kende gennem DB’s ungdomsformand Søren Karlsens briller. Han har kendt dem alle siden de var små, og han følger dem stadig tæt i deres nye klubber:

Markus Walker-Andersen

Markus skiftede sammen med Jes Palsmark og Malthe Heyde til FC Nordsjælland i 2017, men er ”ren” årgang 2006. Han er en dygtig spiller, som er lige god med begge ben. Hos os var han central midtbanespiller, men bliver brugt som højre kant i Nordsjælland. Han er højrebenet, men bruger begge ben til at sparke.  Hans spilintelligens er bedre end de flestes, samtidig med, at hans hovedstødsteknik er af højeste karat. En klog spiller, som har den helt rigtige indstilling, så han skal nok blive god, det er jeg ikke i tvivl om.

Lucas Boel Hey

Han startede som angriber i DB, men har vist sig at være mere anvendelig på midtbanen, hvor han er ”’6’er”. I Dragør spillede han en årgang ”op”, altså med holdkammerater, som var ældre end ham selv. Lucas er U17-spiller og født i 2003, og dermed den ældste af ”boblerne”. Og som den eneste af de nævnte spillere tog han en omvej via Tårnby til A27-samarbejdet, inden han i vinter skiftede til Lyngby, hvor han allerede har prøvet at være anfører i en træningskamp. Deres U17-hold er i øvrigt tophold i landets bedste række bedste række, Liga 1.

Ud over, at Lucas’ er meget dygtig med bolden, er han store force hans størrelse. Faktisk er han et ordentligt ”jern”, og så vinder han rigtig mange nærkampe.  Hans indstilling kan virkelig bringe ham langt, fordi han er meget dedikeret og seriøs med fodbolden. Det kneb lidt med spilletiden i starten, for alle hans konkurrenter var landsholdsspillere, men det siger meget om hans beslutsomhed, at han både har prøvet at være anfører og i dag også er bødekasseformand på sit hold.

Læs også: Dragør bobler af talent – første del

Faktaboks:

De forskellige positioner på en fodboldbane har numre, som passer til startnumrene 1-11, som man brugte før i tiden. F.eks. er målmanden nr.1. I denne artikel og generelt bruges numrene oftest om de centrale midtbanepositioner: ”6’eren” er den defensive midtbanespiller, som ligger foran forsvaret, ”8’eren” er den centrale midtbanespiller, mens ”10’eren” er den offensive og ofte kreative midtbanespiller, som styrer spillet bag ved én eller to angribere.

A27: Overbygningssamarbejdet mellem Dragør Boldklub, Kastrup Boldklub og AB Tårnby på ungdomsniveau fra U12-U17. Læs mere her: https://a27.dk/

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?