Dragør Svømmehal indviet

Det var med pomp og pragt, at Dragør Svømmehal blev indviet op til weekenden. Der var musikalsk indslag af Dragør Musik- og Kulturskole, hele tre taler og en svømmeklub, der stod klar til at springe på hovedet i vandet. Se billedgalleri nederst i nyheden.

Set forfra udvalgsformand Allan Holst, borgmester Eik Dahl Bidstrup, udvalgsformand Morten Dreyer klipper den røde snor

Og ikke nok med det. Der var gratis adgang til at få sig en prøvetur i det blå vand i det store 25 meter bassin, i øvebassinet og i varmtvandsbassinet. Indvielsen fandt sted fredag eftermiddag den 27. september 2019.

Spritny og lækker svømmerhal

Borgmester Eik Dahl Bidstrup bød velkommen i de nye faciliteter. Det var en stolt borgmester, som blandt andet takkede de tidligere kommunalbestyrelser i kommunen for at have truffet ambitiøse og modige beslutninger.

”Denne dag er kæmpe stor for os borgere, som ikke længere kun behøver at drømme om vores egen svømmehal. For nu er den her! En spritny svømmehal vi alle kan være stolte af!”, sagde Eik Dahl Bidstrup.

At dømme på de par hundrede gæster, som var mødt op for at tage del i indvielsen, var der stor enighed. Det var en længe ventet og stor dag. Særligt varmtvandsbassinet glædede flere seniorer sig til at prøve af.

Fra tom til fuld svømmehal

Det var også en meget glad formand for By-, Erhvervs- og Planudvalget, Allan Holst, som overdrog den ”tomme” svømmehal til brugerne:

”Vi står i dag med en super lækker svømmehal, hvor der er gjort brug af de sidste nye teknologier. Og det betyder blandt andet også, at svømmehallen har et fantastisk dejligt indeklima,” sagde Allan Holst og understregede:

”Vi har fået rigtig meget svømmehal for pengene. Som i rigtig, rigtig meget. Dét vil jeg gerne takke hovedentreprenør J.S. Sten og Stål A/S for og vores egen bygherrerådgiver Plan og Teknik for.”

Som repræsentant for brugerne, stod Morten Dreyer, formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget, da også klar til at tage imod den ”tomme” svømmehal. Han sagde: ”Af hjertet tak for at otte års tørsvømning nu er slut. Og en kæmpe tak til alle, som har gjort det muligt at bygge svømmehallen.”

Morten Dreyer refererede til de otte år, hvor Dragør har stået uden egen svømmehal, og hvor borgerne har været henvist til Dragør Søbad og kyststrækningerne i kommunen.

Han fortsatte: ”Nu er der igen mulighed for at gå til svømning – både i klubregi og ikke mindst som almindelig motionist. Og der er også plads til andre vandaktiviteter som for eksempel en kajak- og dykkerklub. Vi må ikke glemme varmvandsbassinet til genoptræning af vores skavanker og soppebassinet til de yngste.”

Åbent for offentligheden

Fra weekenden af har Dragør Svømmehal åbent for publikum klokken 8 til 14. Øvrige åbningstider kan ses på Hollænderhallens hjemmeside, hvor man også kan tjekke de til enhver tid gældende priser.

Hollænderhallen – kulturelt og aktivt midtpunkt

Hollænderhallen danner ikke kun ramme om idrætshal og svømmehal i Dragør. Bibliotekerne har også en filial – placeret på 2. sal.

Som udvalgsformanden Morten Dreyer sagde ved indvielsen: ”Hollænderhallen danner rammen om Dragørs kulturelle og aktive midtpunkt. Borgmesteren kaldte det tidligere for ”det moderne forsamlingshus”. Det er der måske noget om.”

[Best_Wordpress_Gallery id=”68″ gal_title=”Indvielse af den nye svømmehal”]

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »