Ny bog om Dragør Kommune

Den 8. oktober udgiver Trap Danmark en ny bog om Dragør Kommune. I bogen kan du få omfattende viden om Dragør Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 106 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Kongelundsfortet til Dragør Havn og fra Store Magleby til Søvang.

Læs om Hollænderbyen og traditioner som fastelavn til hest. Tag med til Kofoeds Enge og Dragør Røgeri, eller læs om skubbefodbold i 1973. Få viden om Kongelundens ugler, Dragør Fort, det buddhistiske tempel og den middelalderlige Store Magleby Kirke. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Dragør Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 31: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm og er suppleret med et kort over København og omegn, herunder Dragør Kommune, i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Eik Dahl Bidstrup.

Fakta

Bogen er på 72 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over København og omegn i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95. Bogen kan købes hos landets boghandler og internetboghandlere.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer til november.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark.

Eksempler på indhold i den nye bog:

DRAGØRS GAMLE BYKERNE

Dragørs gamle bykerne set fra Dragør Fort sydøst for byen en septemberdag i 2018. Byen er vokset op om havnen, som gennem århundreder har været en livsnerve for indbyggerne, der ernærede sig som fiskere, skippere og som arbejdere på færgehavnen. I dag er havnemiljøet og den velbevarede bykerne attraktioner, der tiltrækker mange besøgende. I 2018 blev Dragørs gamle by og havn optaget på den danske tentativliste til UNESCOs verdensarv.

KONGELUNDEN

I 1818 overtalte gehejmeråd og præsident for Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab Jonas Collin bønderne i Store Magleby til, at der skulle plantes skov på deres fælles strandengsarealer på Amagers sydspids. Derved blev han katalysator for etableringen af den store statsskov, som i dag strækker sig fra sydkysten op gennem den sydvestlige del af Dragør Kommune og ind i Tårnby Kommune i nord.

DRAGØR HAVN

Dragør Havn ligger i den østligste del af Dragør Kommune med udsigt til Øresundsbroen, Saltholm og Sverige på den anden side af Øresund. Også på land er der oplevelser at hente. Her kan besøgende nyde godt af det populære havneområde med bl.a. lystbådehavn, restauranter, isbod og røgeri. Her ligger også Dragør Museum, det gule hus, som ses t.v. i billedets baggrund. Huset er fra 1753 og et af byens ældste, og her fortælles om Dragørs historie med søfart, fiskeri, kapervæsen og gåseavl. Det lille kvadratiske hus er et beghus fra ca. 1830, der siden 1999 har været en del af Dragør Museum. Et beghus er et kogehus, hvor der blev kogt beg og tjære, men der blev også lavet mad til søfolk fra udenbys skibe.

Fotokreditering: Nana Reimers/Trap Danmark

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?