Ny klimafond skal sikre dansk luftfart grøn omstilling

Luftfartens Klimafond – et nyt initiativ som skal samle den danske luftfartsbranche i et fælles klimaudspil for grøn omstilling. Initiativet er en milepæl i bestræbelserne på at sikre en grøn omstilling af dansk luftfart, oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Foto: SAS

Med sit udspil om en ny klimafond, tager den danske luftfartsbranche et afgørende skridt mod at sikre finansiering til en mere grøn luftfart i Danmark. Derfor bakker Københavns Lufthavne op om den nye klimafond, der for første gang samler den danske luftfartsbranche om et fælles klimaudspil.

”I branchen har vi opstillet mål for at gøre noget virkningsfuldt i forhold til klimaet og reducere CO2-udledningen. Nu sætter vi handling bag ordene med forslaget om oprettelsen af en klimafond. Fra Københavns Lufthavns side har det været naturligt for os at gå aktivt ind i en fælles indsats for at samle branchen om dette initiativ,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne.

Foto: CPH

Samlet forventes den nye og uafhængige klimafond at bidrage med 250-300 millioner kroner årligt til initiativer rettet mod en mere klimavenlig luftfart. Midlerne til fonden tilvejebringes ved, at der opkræves et mindre beløb per passager, der flyver fra en dansk lufthavn. Den konkrete udformning af klimafonden vil blive fastsat i et nyt klimapartnerskab, som den danske luftfartsbranche i et brev til regeringen netop har foreslået etableret.

SAS om det nye klimapartnerskab

”Som Skandinaviens og Danmarks ledende flyselskab er det helt naturligt for os at være forrest i kampen for mere bæredygtige flyrejser. Den position er vi stolte af, men den forpligter også.  Målet på langt sigt er en klimaneutral flyrejse, og frem til 2030 har vi sat et af de mest ambitiøse mål i industrien globalt med en reduktion på 25% af de klimapåvirkende CO2-udledning, primært gennem biobrændstof og en tocifret-milliardinvestering i nye fly,” siger Simon Pauck Hansen, koncerndirektør i SAS i en pressemeddelse og fortsætter;

Foto: SAS PR

”Vi har store ambitioner, men SAS kan ikke drive omstillingen alene. Vi tager nu sammen et stort og vigtigt skridt i den rigtige retning, så man i Danmark fortsat kan rejse, mødes og opleve andre kulturer og bidrage til tilgængelighed, vækst og arbejdspladser i samfundet. SAS ser frem til at fortsætte og udvide vores samarbejde med politikere, brancheaktører, forskere og myndigheder for at sætte yderligere tryk på omstillingen”.

Parterne i den nye klimafond er udover Københavns Lufthavne, Billund Lufthavn og SAS, Norwegian, Dansk Industri (DI) og samtidig er det planen, at fonden skal være en del af et større klimapartnerskab, som udover brancheaktører skal bestå af forskere, myndigheder og andre relevante parter oplyser SAS i deres pressemeddelelse.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?