Fuldt Framehouse og festlig stemning til Jesper Buch ”Kick-ass”

Alt var udsolgt og den røde løber rullet ud, da Framehouse fredag aften åbnede dørene til det første af en række foredrag med inspirerende ledere. Iværksætteren Jesper Buch gav den gas på scenen, og bagefter kunne gæsterne nyde øl, vin og loungemusik i baren. Den perfekte ramme for en festlig fredag.

Foto: Maiken Kestner

Af Pia Melander Guilbert

Det begyndte langt borte i en kælder i Kolding, men da superiværksætteren Jesper Buch holdt foredrag om sit imponerende væksteventyr med online take-away virksomheden JUST-EAT, var scenen en helt anden. Der var fakler langs den røde løber, og indehaver Lene Kvist-Madsen fra KOM-KBH tog smilende imod, da kontorhuset Framehouse viste sig at være den elegante ramme for en fredag aften i godt selskab. Stemningen var gå-i-byen-agtig og baren åben både før og efter foredraget.

”Vi joker lidt med, at vi er Dragørs nye forsamlingshus,” forklarede Lene Kvist-Madsen med henvisning til, at foredraget med Jesper Buch kun er det første i rækken.

Dørene åbnede klokken 18.30, og da Jesper Buch gik på scenen klokken 19.30 havde de fleste nået at få en øl eller et glas vin i baren og hilst på både nye ansigter og dem, de kendte.

Foto: Maiken Kestner

Fra Vamdrup til pilgrimsruten

Jesper Buch leverede et hæsblæsende, veloplagt foredrag, der både sprang frem og tilbage i tid. Vi hørte om skoletiden med vennerne i Vamdrup, som siden blev vigtige samarbejdspartnere, om at starte restaurant med en far, der var alkoholiker – det perfekte match, når man selv er for ung til at få alkoholbevilling, mente Jesper Buch først, men også om drivkraften til at blive noget andet end sin far.

Og så var der den dag i 2011, hvor Jesper Buch sad på Costa del Sol med fødderne i sandet, og Lars bankmand ringede for at fortælle, at salget af JUST EAT-aktierne var gået igennem. Det betød, at Jesper Buch nu var multimillionær.

Så gælder det om at bevare jordforbindelsen, tænkte han, og besluttede at gå pilgrimsruten Santiage de Compostela.

Ingen backup

Det lyder altid så nemt, når man hører om nogen, der har fået en god ide og scoret kassen på det, men Jesper Buch gjorde det tydeligt at vejen til succes ikke havde været nem. I flere år var han en maskine, der arbejdede 80 timer om ugen, og masser af ting gik galt undervejs, som for eksempel dengang serveren gik ned, og backuppen ikke fungerede, så al data var tabt. Jesper Buch fik det så dårligt, at han gik ud og kastede op og lagde så en plan.

Foto: Maiken Kestner

Undervejs i foredraget reflekterede Jesper Buch over sin succes og sagde blandt andet, at han nok aldrig blev medlem af Menza, men altid var en god kammerat og havde evnen til at se, om andre var fede at arbejde sammen med.

”Forestil jer, man lige har besteget et bjerg, og der er en der siger: ”Det dér bjerg kunne være fedt at bestige. Og så der en anden, der siger: ”Ja, det gør vi!” Det er sådan det skal være,” konstaterede Jesper Buch.

Studieboliger på Frederiksberg

En af dem, Jesper Buch arbejder sammen med i dag, hvor han har valgt at koncentrere sig om, i prioriteret rækkefølge: sine børn, sin sundhed og sine investeringer, er Martin Kvist-Madsen fra KOM-KBH.

Efter foredraget fortæller de til DragørNyheder.dk, at de blev introduceret for hinanden af Frederiksbergs tidligere borgmester, og at de først begge tænkte, ”Ham skal jeg i hvert fald ikke arbejde sammen med,” alligevel spurgte Martin efter første møde, om de skulle ses igen, og Jesper Buch svarede: ”Det kan du bande på.” Nu samarbejder de om et projekt med at lave studieboliger på Frederiksberg.

Foto: DragørNyheder.dk

Marc mødte et forbillede

DragørNyheder.dk løber også ind i Marc, som vandt vores konkurrence om en billet til foredraget. Han har lige fået nyt job som salgsdirektør i en virksomhed, der ligesom Framehouse har adresse på A.P. Møllers Allé. Marc synes sagtens, han kan bruge Jesper Buchs refleksioner over succes i sit eget job og fortæller, at han altid bliver inspireret af at lytte til gode ledere.

Marc Riesel var godt tilfreds med at møde Jesper Buch og fik sig en signeret Kick-Ass bog og et håndtryk af manden bag. Foto: DragørNyheder.dk

DragørNyheder.dk forlader Framehouse ad den røde løber ved 22-tiden, hvor lyden af talende og grinende mennesker stadig blander sig med blid loungemusik fra højttalerne. Skal du med næste gang?

Flere foredrag i Framehouse:

28. november 2019 – Tommy Ahlers ”Fra serieiværksætter til politiker.”
28. februar 2020 – Ebbe Sand ”Vindermentalitet – vejen til succes.”

Følg Framehouse på Facebook for mere information.

Foto: Maiken Kestner

Seneste artikler

 

Fik du læst?