I Dragør bruges grejbankerne flittigt

Når Ungdomsskolen er på Mountainbikeweekend i Isaberg, når skolernes valghold sejler havkajak på Mølleåen, eller når 1. klasserne dissekerer makreller ved det maritime hus, så er det Grejbanken, lånes udstyret i Grejbanken.

Grejbankerne er et landsdækkende netværk af udlånssteder med friluftsudstyr og har til formål at introducere især børn og unge for friluftslivet. I Dragør har alle lærere og pædagoger i Dragør Kommune automatisk adgang til udstyret. Og det bliver flittigt brugt.

Havkajak og mountainbike

I weekenden var skolernes valghold i havkajak på afsluttende tur på Mølleåen. Eleverne har siden sommerferien trænet færdigheder i kajakken og lært om sikkerhed, redninger, udstyr og vejrforhold. Kajakker, pagajer, hakker, veste og trailer med mere er lånt i Grejbanken.

Ungdomsskolen havde i samme weekend et hold unge afsted på Mountainbikeweekend i Isaberg. Her kom alle cyklerne fra grejbanken på Kongelundsfortet.

I Dragør har vi to grejbanker. Den blå grejbank i det maritime hus ved Dragør Fortet og en grøn grejbank på Kongelundsfortet. Den blå grejbank indeholder blandt andet fiskenet, surfbrædder, redningsveste, fotobakker og bestemmelsesduge til det maritime naturliv. Den grønne grejbank findes på Kongelundsfortet og indeholder blandt andet mountainbikes og bestemmelsesduge til alt det, man kan finde i skovbunden.

Friluftsskolen bruger også Grejbankerne 

Udstyret bliver også brugt i Friluftskolen, hvor alle elever fra 0. til 9. klasse i gennemsnit kommer ud i naturen 2,5 gang hvert år. De yngste lærer, hvad der kribler i skovbunden, svømmer i skovsøen og kan fiskes i Øresund. Når de bliver ældre lærer de blandt andet at finde vej med kort og kompas, at klatre og rappelle og SUP-surfe.

Friluftsliv er en prioritet i Dragør 

I en artikel fra friluftrådet fremhæves Dragør, som en af de byer, der har haft stor succes med at introducere byens børn og unge for friluftslivet ved hjælp af grejbankernes udstyr. Det skyldes især, at udstyret hele tiden er i rotation gennem Friluftskolen.

Eik Bidstrup fremhæver i artiklen, at successen også skyldes, at friluftslivet i Dragør er en vigtig prioritering, der kræver politisk vilje og opmærksomhed.

Seneste artikler

 

Fik du læst?