September gav ny rekord i Københavns Lufthavn

Med 2.804.077 rejsende blev det den mest travle september nogensinde i Københavns Lufthavn. Fremgangen i antallet af rejsende drives af transferpassagerer, der flyver via CPH og ud i verden – ikke mindst fra Polen, hvor der er markant flere rejsende, oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Foto: CPH

Mens antallet af rejsende, der flyver direkte fra CPH, faldt med 0,5 procent, var der en vækst på 4,7 procent i antallet af transferrejsende, der vælger at flyve til og fra Nordeuropa via CPH og videre ud i verden. Dermed lander september med en samlet fremgang på 0,4 procent.

”Det styrker vores position som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt, at flere vælger at flyve via Københavns Lufthavn ud i verden fremfor via andre hubs som for eksempel Amsterdam, Frankfurt og London. Alene i september er 600.000 fløjet via CPH – en vækst på 4,7 procent,” siger Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye.

Foto: CPH

Travlt på luftvejen til Polen
Månedens højdespringer er ikke på Top-10 listen over destinationer. Men samlet er Polen godt på vej op af ranglisten. I september voksede trafikken mellem CPH og de seks destinationer i Polen med 21 procent, svarende til 76.000 rejsende. Dermed har Polen i september overhalet Grækenland og er nu nummer 15 på listen over rejselande.

Fra København kan man i dag flyve til Gdansk, Szczecin, Wroclaw og Poznan med SAS, til Warszawa med SAS og LOT og til Krakow med SAS, Norwegian og Ryanair.

”Med seks destinationer i Polen og foreløbig 507.000 rejsende i årets første ni måneder, er der efterhånden tæt trafik på luftvejene mellem Danmark og Polen. 38 procent af de rejsende på ruterne til og fra Polen transfererer og skifter fly i København. Dermed er fremgangen i Polen også en ganske markant styrkelse af København som nordeuropæisk trafikknudepunkt,” siger Thomas Woldbye.

Underliggende pæn vækst i år
Samlet i årets første ni måneder er 23.300.362 rejst igennem terminalerne –  knap 17.000 fra en tangering af rekordåret 2018.

”Nok har CPH i årets første ni måneder haft nulvækst. Men det skyldes primært konkurserne i Primera Air og WOW, pilotstrejken i SAS og den ny strategi fra Norwegian, der vægter lønsomhed højere end vækst. Hvis man fjerne de faktorer, så er der underliggende en pæn fremgang i trafikken,” siger Thomas Woldbye.

Kilde: CPH

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?