Tillykke til Dragørs to nyslåede riddere

Kommunalbestyrelsens alderspræsidenter, Allan Holst (S) og Morten Dreyer (DF), har modtaget Dannebrogordenens Ridderkors. Hvorvidt de to riddere også skal i audiens hos Dronningen, er de dog ikke helt enige om.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup (tv) har netop overrakt Dannebrogordenens Ridderkors til Morten Dreyer (i midten) og Allan Holst (th) Foto: Dragør Kommune

Af Pia Melander Guilbert

Torsdag d. 10. oktober begyndte kommunalbestyrelsens møde noget mere festligt end normalt. Her kunne borgmester Eik Dahl Bistrup nemlig overrække Dannebrogsordenens Ridderkors til bestyrelsens to synligt stolte alderspræsidenter, Allan Holst og Morten Dreyer, der begge første gang blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 1989. Dermed har de med enkelte undtagelser været repræsenteret i otte ud af de 11 kommunalbestyrelser, der har været i Dragør Kommune.

– Det er jo en rigtig, rigtig flot præstation. Især når man ved, hvilket arbejde det er at være medlem af en kommunalbestyrelse. Det betyder noget for ens arbejdsliv og ens familieliv, sagde borgmester Eik Dahl Bistrup blandt andet om udnævnelsen.

Nødvendige beslutninger er ikke altid populære

Viceborgsmester Allan Holst, der også er formand for By-, Erhvervs og Planudvalget samt medlem af Økonomiudvalget og Børne-, Fritids og Kulturudvalget siger til DragørNyheder om udnævnelsen:

– Jeg ser det som en anerkendelse fra samfundet for at have været med til at påvirke udviklingen af vores kommune. I det ligger også anerkendelsen af, at jeg og mine kolleger gennem tiden har truffet beslutninger, som ikke altid har været populære, men nødvendige. Nogle skal jo tage beslutningerne. Jeg opfordrer altid folk til selv at være aktiv i lokalpolitik, hvor man netop har mulighed for at for at få indflydelse og sætte en retning.

Indblik i Dragørs DNA

Morten Dreyer, der er formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget samt medlem af Økonomiudvalget og By-, Erhvervs- og Planudvalget blev meget overrasket, da han hørte om udnævnelsen:

– Jeg havde aldrig selv tænkt i de baner, men efter en del overvejelse sagde jeg glad ”Ja tak.” Efter først tre valgperioder for Venstre fra 1990 til 2002, og nu med min tredje periode for Dansk Folkeparti, har jeg en vis hukommelse over Dragørs udvikling i de sidste mere end 20 år. Det giver et indblik i Dragørs DNA.

Audiens hos Dronningen

Dannebrogsordenen kan med Frederik den sjettes ord modtaget for at belønne sande fortjenester hos hvem de end findes. Graden består af et hvidemaljeret latinsk sølvkors med røde kanter i transparent emalje. Over korset er den tildelende regents kronede monogram.

Som modtager af korset kan man komme i audiens hos Dronningen på Christiansborg Slot og sige tak. Allan Holst kan godt se for sig, at han og Morten Dreyer en dag ifører sig pænt tøj og hvide handsker og lægger vejen forbi. Morten Dreyer (på billedet) er mere skeptisk over for ideen.

 

– Det ligger nok ikke for, konstaterer han over for DragørNyheder.dk, men måske skal han også lige overveje det.

 

Læs også: To medlemmer af Kommunalbestyrelsen hædret

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?