Nem opskrift på mexicansk guacamole

Guacamole er en cremet dip, hvor hovedingrediensen er modne avocadoer, som bl.a. er smagt til med limesaft og hvidløg. Avocadocremen smager helt fantastik som dyppelse til f.eks. sprøde nachos. Prøv at servere “chips og dip” som en hyggelig aftensnack for børn, gode venner eller familien. Det vil uden tvivl blive et hit.

Pimp din guacamole med chili eller tomat

Guacamole er oprindeligt fra Mexico og uundgåelig på en mexicansk buffet med tortillas. Opskriften i ugens madtip er en “grundopskrift”, hvor alle kan være med (også børn). Er du til en lidt mere spicy version, kan der tilsættes tørret eller frisk chili (finthakket). Prøv også at tilsætte finthakket tomat for at give dippen mere struktur.

Guacamole som sundt mellemmåltid

Mexicansk guacamole kan også bruges som et sundt mellemmåltid sammen med forskellige grøntsagsstænger f.eks. gulerod, agurk og rød peber.

Du kan sagtens gemme overskydende guacamole (lidt utopisk tanke, men det kunne jo være…) i køleskabet til dagen efter. Husk at opbevare den i en beholder med lufttæt låg. TIP! Skulle guacamolen blive brun i køleskabet, så tilsæt lidt ekstra lime og rør i dippen til den er grøn igen.

Brug guacamolen som dressing til salaten

Her er frokosten en lækker salat med guacamole som dressing. Du kan sagtens lave salat med guacamole til et par dage og opbevare den på køl i glas eller i bokse med låg. På den måde holder salaten sig frisk og sprød og guacamolen bevarer den fine lysegrønne farve.

Få opskriften på Mexicansk guacamole her

Klik på linket ovenfor eller på billedet for at få opskriften på en lækker mexicansk guacamole.

Prøv også: Paprikagryde med svinemørbrad

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til gode og sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers på i linket her

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips.

Alle læsere på DragørNyheder.dk ønskes en rigtig god efterårsferie med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk


Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?